Mergi la conţinutul principal

Brăilenii de peste 45 de ani s-au angajat cel mai repede anul trecut

• o statistică realizată de AJOFM Brăila arată că din totalul celor aproape 4.000 de persoane care şi-au găsit un loc de muncă în primele 11 luni ale anului trecut, circa 1.900 aveau vârsta de peste 45 de ani

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila anunţă că în primele 11 luni ale anului 2018, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul instituţiei au fost încadrate în muncă 3.912 persoane, dintre care 1.669 femei. Interesant este faptul că din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 1.909 au peste 45 de ani, adică jumătate din numărul celor care şi-au găsit un loc de muncă. Alte 824 de persoane încadrate în muncă au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 590 au între 25 şi 35 de ani, iar 589 sunt tineri sub 25 de ani (din care 390 tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor angajate, 2.623 provin din mediul urban, iar 1.289 persoane sunt din mediul rural.

“Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii gimnaziale (33,9%), urmate de cele cu studii profesionale/arte şi meserii (24,7%). Numărul celor cu studii gimnaziale este de 1.326, iar cei cu studii profesionale/arte şi meserii sunt în număr de 965. Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Brăila, 2.027 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, precizează reprezentanţii agenţiei într-un comunicat de presă.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată. Astfel, în primele 11 luni ale anului 2018, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 5.579 persoane.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro