Cea de-a doua raportare făcută publică de Biroul Electoral Central (BEC) privind prezenţa la urne clasează judeţul Brăila pe poziţia 18, în coborâre cu un loc faţă de situaţia de la ora 10.00. Concret, la ora 13:00, în judeţul nostru prezenţa la vot raporată de BEC a fost de 12,78%, în condiţiile în care media la nivel naţional a fost de 12,54% .
Cel de-al doilea comunicat emis de BEC prezintă însă şi o situaţie concretă în ceea ce priveşte interesul manifestat de brăileni, defalcat pe rural şi urban. Astfel, la ora 10:00, în mediul rural s-a înregistrat o prezenţă la urne de 4,81%, în timp ce în mediul urban de 5,12%, iar la ora 13:00, în mediul rural - 11,04%, în timp ce la oraş - 13,65%.
La nivel naţional, judeţul Olt ocupă în continuare prima poziţie în topul prezenţei la urne, cu 17,62%, în timp ce Maramureş a rămas tot pe ultima, cu 9,02%.
Fără incidente electorale
Prezenţa redusă a alegătorilor în secţiile de votare este, se pare, şi motivul pentru care, faţă de alegerile precedente, până la ora 14.00 nu se înregistrase niciun incident electoral.
Singura reclamaţie făcută la Poliţie a avut loc în jurul orei 9.30, când un observator din comisia Secţiei de votare nr. 40 (Liceul de Costrucţii) a sesizat o suspiciune de turism electoral. Suspiciunea a plecat de la faptul că un autoturism "Dacia Logan" a adus câţiva bătrâni la secţia de votare. În urma verificărilor efectuate însă la faţa locului, poliţiştii au stabilit că maşina aparţinea Căminului pentru persoane vârstnice "Sf. Petru şi Pavel" şi doar i-a transportat pe votanţii care nu se puteau deplasa singuri la secţie. "În urma sesizării, poliţiştii au efectuat verificări şi au stabilit că autoturismul aparţine căminului pentru persoane vârstnice şi la solicitarea bătrânilor cei în cauză au fost conduşi la secţia de votare. Nu au fost constatate nereguli", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.