Mergi la conţinutul principal

Brăilenii de la ”Special Friends” Brăila, protagoniști ai Campionatului Național Paralimpic de atletism

* aceștia au cucerit 26 de medalii, 5 de aur, 16 de argint și 5 de bronz * Florin Nicolas Nicola a devenit triplu campion național

 

Reprezentanții Clubului Sportiv al persoanelor cu dizabilități fizice “Special Friends” Brăila au obținut rezultate foarte bune la ediția 2022 a Campionatului Național Paralimpic de atletism care a avut loc la jumătatea acestei luni, la Cluj-Napoca. La competiția națională, organizată de Comitetul Național Paralimpic Român, cei șase sportivi brăileni prezenți la start, Fănuța Leocă, Ștefan Leocă, Emilia Constantin, Gheorghe Dragu, Florin Nicolas Nicola și Mihai Sorescu au câștigat 26 de medalii: 5 de aur, 16 de argint și 5 de bronz.

Florin Nicolas Nicola a devenit triplu campion național după ce s-a impus în probele de alergare, pe distanțele de 100 și 200 de metri și la săritura în lungime. Brăileanul și-a mai trecut în cont două medalii de argint la aruncarea greutății și la aruncarea suliței.

Tot pe prima treaptă a podiumului de premiere a urcat și Emilia Constantin după ce a câștigat proba de aruncare a greutății. Brăileanca s-a clasat pe locul al doilea în probele de alergare pe distanțele de 100 și 200 metri, la aruncarea suliței și la săritura în lungime și a devenit cvadruplă vicecampioană națională. Gheorghe Dragu a cucerit medalia de aur la săritura în lungime, la aruncarea greutății și la aruncarea suliței a cucerit medaliile de argint, iar la probele de alergare pe distanțele de 100 și 200 metri s-a clasat pe locul al treilea.

Mihai Sorescu a bifat patru locuri doi, în probele de alergare de 100 respectiv 200 metri, la aruncarea greutății și la aruncarea suliței, iar la săritura în lungime a cucerit medalia de bronz.

Ștefan Leocă a devenit dublu vicecampion național după ce s-a clasat pe locul al doilea la alergare pe distanța de 100 metri și la săritura în lungime. Brăileanul și-a mai trecut în cont și două medalii de bronz după ce s-a clasat pe poziția a treia la aruncarea greutății și la aruncarea suliței. Două medalii de argint a cucerit Fănuța Leocă, în probele de aruncare a greutății și de aruncare a suliței.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro