Mergi la conţinutul principal

Brăilenii care îşi plimbă câinii pe stradă şi nu le strâng dejecţiile, pasibili de amendă

• primarul Marian Dragomir a anunţat în cadrul şedinţei ordinare a CLM din luna noiembrie că a fost lansat în dezbatere publică proiectul care vizează obligativitatea deţinătorilor de animale de a aduna dejecţiile făcute de acestea pe domeniul public • edilul-şef a invitat cu această ocazie brăilenii şi consilierii municipali să vină cu amendamente la proiect dacă sunt de părere că este nevoie • propunerea prevede amenzi de la 500 la 600 lei pentru cei care nu se conformează

 

Primarul Marian Dragomir merge mai departe cu planul său de a-i responsabiliza pe stăpânii de câini, astfel încât să strângă dejecţiile lăsate pe domeniu public de patrupedele pe care le deţin. Acesta a anunţat în cadrul şedinţei ordinare a CLM Brăila că proiectul de hotărâre a fost urcat deja în dezbatere publică pe site-ul Primăriei. Dragomir i-a invitat pe brăileni şi în mod special pe consilierii municipali să vină cu amendamente în cazul în care consideră necesar acest lucru. Mai mult, edilul-şef a reluat invitaţia la adresa membrilor CLM Brăila de a fi coiniţiatori ai proiectului pentru a transmite un semnal comunităţii privind necesitatea implementării acestei măsuri. Pe scurt, proiectul propune, printre altele, obligativitatea posesorilor de animale, care le plimbă pe domeniul public, de a avea asupra lor o pungă şi lopăţică şi de a strânge dejecţiile acestora, ori de câte ori este cazul. În caz contrar, aceştia riscă o amendă de la 500 la 600 lei.

“A fost supus dezbaterii publice proiectul de hotărâre privind modificarea regulamentului pentru responsabilizarea deţinătorilor de câini din Municipiul Brăila. Toţi cetăţenii Municipiului Brăila, consilierii municipali, pot depune amendamente la acest proiect în vedere îmbunătăţirii sale. Proiectul sună în felul următor: «În vederea menţinerii igienei în spaţiile publice din Municipiul Brăila, însoţitorii câinilor, animalelor de companie, au următoarele obligaţii: să deţină pe toată durata plimbării câinilor în spaţiul public, pungă de unică folosinţă adecvată ridicării dejecţiilor produse de animalele pe care le însoţesc. Să ridice de îndată dejecţiile animalelor de companie prevăzute de prezentul regulament. Să nu arunce dejecţiile animaliere în spaţii publice, în spaţiile adiacente acestora, în holurile şi căile de acces ale spaţiilor locative unde au acces câinii». Articolul 44 din regulament, se completează, de asemenea, cu o amendă pentru cei care nu respectă aceste prevederi”, a declarat Dragomir.

Primarul a mai precizat că în paralel, SUPAGL Brăila, va intensifica acţiunile de ridicare a câinilor maidanezi de pe domeniul public.

Dragomir le-a relansat invitaţia consilierilor municipali de a fi co-iniţiatori ai proiectului, indicându-le să discute cu secretarul municipiului Ion Drăgan dacă vor să dea curs propunerii sale.

Regulamentul pentru responsabilizarea deţinătorilor de câini din Municipiul Brăila a fost aprobat prin hotărâre de CLM în anul 2014, însă la vremea respectivă nu a fost introdusă această obligativitate privind strângerea dejecţiilor de pe domeniul public. Potrivit documentului supus dezbaterii publice, în Brăila, cu ocazia campaniei de vaccinare şi microcipare a câinilor cu stăpân DSVSA Brăila a înregistrat 7.800 de animale.

Reamintim că primarul a deschis acest subiect pentru prima oară, în cadrul şedinţei ordinare a CLM din luna octombrie.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro