• acestea sunt doar subscrierile făcute direct la Trezoreria Brăila şi nu le include şi pe cele realizate prin intermediul Poştei Române • perioada de subscriere a expirat vineri, 6 iulie
Aproape 400 de brăileni au ales să cumpere titluri de stat Centenar prin structurile teritoriale ale Trezoreriei Statului. Potrivit datelor prezentate de către Mihaela Ciorăşteanu, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP Brăila) “în perioada 15 iunie - 6 iulie, la trezoreriile operative din cadrul judeţului Brăila au fost subscrise titluri de stat în valoare de 14.217.967 lei, de către un număr de 380 de investitori. Pe baza prospectului de emisiune a titlurilor de stat destinate populaţiei, subscrierea titlurilor de stat emisiunea cod 0001 s-a încheiat”. Ca termen de comparaţie, în prima săptămână a campaniei, mai precis în perioada 15 - 22 iunie, prin Trezoreria Brăila au fost înregistrate subscrieri la titlurile de stat Centenar în valoare de 2,94 milioane lei, de către un număr de 92 de investitori, ceea ce înseamnă că în ultimele 2 săptămâni numărul celor care s-au hotărât să investească a crescut de patru ori, în timp ce sumele subscrise au crescut de aproape cinci ori.
Potrivit regulilor anunţate de Ministerul Finanţelor Publice, titlurile de stat au putut fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.
Veniturile obţinute din investirea în acest instrument sunt neimpozabile, comparativ cu aplicarea unui impozit de 10% în cazul depozitelor bancare.
Reamintim că Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a lansat vineri, 15 iunie, prima emisiune de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur - ediţia Centenar. Titlurile au dobândă de 5% şi scadenţă la cinci ani, fiind destinate exclusiv populaţiei, iar o persoană nu a putut acumula mai mult de 100.000 de unităţi.
Titlurile de stat sunt în forma dematerializată, nu pot fi răscumpărate înainte de scadenţă, sunt netransferabile şi nu se tranzacţionează. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale ce atestă calitatea de moştenitori.