Mergi la conţinutul principal

Brăilenii, ajutaţi să se angajeze

Brăilenii care nu au un loc de muncă primesc o mână de ajutor prin intermediul proiectului "Angajarea - o prioritate!", finanţat prin Fondul Social European prin POSDRU. La evenimentul de lansare, care a avut loc vineri, au fost prezenţi Indeco Iaşi, în calitate de solicitant, Asociaţia Consensual Iaşi şi Asociaţia pentru Dezvoltare Locală "ADL Progres" din Piatra Neamţ, în calitate de parteneri. De asemenea, în sală au fost colaboratori şi persoane interesate de activităţile din proiect. Obiectivele generale sunt asigurarea mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii, îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, a şomerilor, în special de lungă durată şi a persoanelor inactive.
Practic, prin intermediul acestui proiect, unul din parteneri va organiza la Brăila 3 cursuri a câte două grupe, pentru calificarea în meseriile de lucrător în comerţ şi lucrător finisor în construcţii, respectiv pentru specializarea în meseria de tehnician pentru sisteme de detecţie supraveghere video.
"Sunt 3 cursuri a câte două grupe, în total 90 de persoane. Cursurile sunt gratuite. Cursanţii beneficiază de pregătire teoretică şi practică, de o diplomă de calificare pentru primele două meserii, iar pentru a treia a de o diplomă de perfecţionare. Diplomele sunt recunoscute la nivel naţional şi sperăm ca aceste cursuri să ajute persoanele pe care noi le vom include în proiect să-şi găsească mai uşor un loc de muncă", ne-a declarat Maria Talpă, reprezentanta Asociaţiei "ADL Progres" din Piatra Neamţ.
Valoarea totală a bugetului proiectului este de 2.526.000 lei, din care 50.520 lei reprezintă contribuţia partenerilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro