Mergi la conţinutul principal

Brăilenii, aşteptaţi să-şi ridice voucherele de vaccinare

* dacă până recent erau cozi interminabile la centrele de vaccinare din Brăila pentru ridicarea voucherelor oferite de stat ca stimulent pentru imunizarea populaţiei, iată că, în prezent, la aproape o lună de la distribuirea ultimei tranşe de bonuri valorice, au mai rămas peste 9.000 de carnete neridicate * beneficiarii sunt persoanele care s-au vaccinat cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2, în ultimele şase luni

 

 

 

 

Peste 9.000 de brăileni sunt aşteptaţi să-şi ridice voucherele de vaccinare. Este vorba mai exact despre aceia care s-au vaccinat în ultimele şase luni cu schema completă şi nu au intrat încă în posesia bonurilor valorice. Acestea pot fi ridicate din centrele de vaccinare unde s-au inoculat, respectiv Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny”, unde mai sunt  2.830 de carnete, Şantierul Naval ”VARD”, unde mai sunt 74 de carnete. Şcoala Gimnazială ”Nedelcu Chercea”, transformată ulterior în centru de testare covid mai avea, ieri, 10 carnete şi Brăila Mall, unde a rămas cel mai mare număr de bonuri valorice, 6.460 de carnete. Aşadar, dacă tragem linie, în acest moment, la Brăila mai sunt de revendicat  9.374 de vouchere, pentru tot atâtea persoane.

Aceste tichete de vaccinare fac parte din ultima tranşă primită de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila, la începutul lunii februarie, când au fost recepţionate, în total, 121.875 de bonuri pentru 24.375 de beneficiari.

Recompensa are o valoare totală de 100 de lei şi se acordă sub forma unui carnet cu cinci tichete de masă pe suport hârtie, în valoare de 20 de lei fiecare, termenul de ridicare a acestor stimulente fiind de şase luni de la efectuarea schemei complete de vaccinare.

Până acum, judeţului Brăila i-au fost repartizate în patru etape, de la Ministerul Sănătăţii, în total, 267.075 de bonuri valorice pentru un număr de 53.415 de beneficiari.

Reamintim că persoanele eligibile pentru primirea alocaţiei de hrană sunt persoanele care se vaccinează  împotriva Covid-19 cu schema completă de vaccinare, după data intrării în vigoare a Ordonanţei Guvernului nr.19/2021, respectiv 3 septembrie 2021, şi se ridică de la centrele de vaccinare doar în baza cărţii de identitate.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro