Cea de a doua seară a Festivalului Internaţional de folclor "Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării", aflat anul acesta la cea de a lX-a ediţie, a reuşit să adune pe esplanadă un număr impresionant de iubitori ai muzicii populare şi ai folclorului românesc. Tineri şi vârstnici, brăilenii au uitat pentru câteva ore de grijile cotidiene şi s-au lăsat vrăjiţi de melodiile prezentate de cei 13 concurenţi, care au urcat în prima parte a spectacolului pe scenă, dar, mai cu seamă, de recitalul oferit de Niculina Stoican şi Petrică Mâţu Stoian. La fel ca şi în seara precedentă, spectacolul a început la orele 19,30 şi s-a încheiat târziu, în noapte. Rând pe rând, concurenţi din diferite zone ale ţării - Brăila, Sibiu, cântăreţi care au reprezentat Dobrogea, Muntenia, Maramureşul istoric, zona Olteniei, Moldova, zona Vâlcei, Prahova, dar şi din Ucraina, Republica Moldova şi Bulgaria au urcat pe scena festivalului internaţional de folclor interpretând doine, cântece de dragoste sau tropotite şi purtând costume tradiţionale, apreciate atât de publicul spectator, cât şi de juriu. După cum v-am mai informat, juriul festivalului este format din Elise Stan - preşedinte şi membrii: Doina Isfanoni, Daniela Gibescu, Niţă Frăţilă, Iosif Zifceac, Oana Petrică şi Petrică Gogu, care, şi în acest an, vor avea o misiune destul de delicată în a desemna câştigătorul acestui concurs internaţional. O prezenţă aplaudată la scenă deschisă a fost miercuri seara brăileanca Maria Radu, care a interpretat doine şi melodii de dragoste, în care Dunărea se împleteşte cu ritmuri munteneşti şi dobrogene.
Senzaţia spectacolului a fost însă recitalul oferit de Niculina Stoican şi Petrică Mâţu Stoian, care au reuşit să-i facă pe brăileni să uite pentru câteva ore de toate grijile de zi cu zi şi să se lase furaţi de ritmurile melodiilor îndelung aplaudate sau solicitate de spectatori. Mulţi dintre ei s-au încins în hore şi sârbe antrenante, alături de concurenţii participanţi la festival şi au dănţuit până aproape de miezul nopţii, când maestrul Nicolae Botgros şi orchestra "Lăutarii" au încheiat şi cea de a doua zi a sărbătorii de la malul Dunării.
Dincolo de spectacolul de pe scenă, în miez de noapte, Brăila părea un mare fluviu, în care sute de persoane se risipeau pe la casele lor cu sufletul împrospătat de arcuşul fermecat al "Lăutarilor " de la Chişinău şi al muzicii antrenante, un fluviu viu, sub colţul de lună agăţat deasupra Dunării.