Mergi la conţinutul principal

Brăilenii şi-au găsit mai mult de lucru decât anul trecut

Aproape 2.000 de brăileni şi-au căutat un loc de muncă, în primele două luni ale anului, dar numai jumătate dintre ei şi-au găsit de lucru, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila. Concret, în cursul lunilor ianuarie şi februarie, în urma activităţilor desfăşurate de AJOFM Brăila, au fost cuprinse în măsuri active 1.824 persoane, iar 924 au dobândit statutul de persoană ocupată. De remarcat este faptul că s-au angajat cu 313 persoane mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului anterior. "Solicitanţii de loc de muncă au participat la următoarele măsuri active: informare, consiliere şi orientare profesională; servicii de medierea muncii; cursuri de formare profesională; completarea veniturilor salariale ale şomerilor care se încadrează înainte de expirarea şomajului etc", a precizat Adriana Simona Cîrligea, directorul executiv al AJOFM Brăila.
Analizând structura pe grupe de vârstă a persoanelor ocupate prin Programul de Ocupare a Forţei de Muncă al AJOFM Brăila, se observă că ponderea cea mai ridicată este deţinută de persoanele ocupate cu vârsta între 35-45 ani. Astfel, 13,9% aveau vârsta sub 25 ani, 22,7% între 25-35 ani, 33,1% între 35-45 ani, iar 30,3% cu vârsta mai mare de 45 ani. Structura acestora pe niveluri de pregătire a fost următoarea: 14,5% cu nivel de pregătire primar, 25,9 % cu nivel de pregatire gimnazial, 28,4 % cu nivel de pregătire profesional/şcoala de arte şi meserii, 20,3 % cu nivel de pregătire liceal /postliceal, 10,9 % cu nivel de pregătire universitar. Se poate constata că 68,8 % dintre persoanele care şi-au găsit de lucru au nivel de pregătire primar, gimnazial şi profesional/şcoala de arte şi meserii. Dintre persoanele ocupate numai 16,2% proveneau din mediul rural, iar 83,8% din mediul urban.
În evidenţa AJOFM Brăila, la data de 28 februarie, se aflau înregistraţi 10.633 şomeri, mai puţin cu 1.668 persoane decât la aceeaşi dată a anului anterior. Structura acestora pe niveluri de pregătire s-a prezentat astfel: 77,8 % sunt şomeri cu nivel de pregătire primar, gimnazial şi profesional/şcoală de arte şi meserii, 16,0 % cu nivel de pregătire liceal /postliceal şi 6,2 % cu nivel de pregătire universitar. Din totalul şomerilor aflaţi în evidenţele AJOFM Brăila, ponderea o deţin bărbaţii, care reprezintă 64,6 %, iar femei sunt 35,4 %. Mai mult de jumătate dintre şomeri, respectiv 62,5 % sunt neindemnizaţi, în timp ce numai 37,5% primesc indemnizaţie. Şomerii din mediul rural reprezintă 54,9 % din total, iar cei din mediul urban, 45,1 %. Rata şomajului înregistrată la 28 februarie, la nivelul judeţului Brăila, a fost de 7,7 %.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro