Mergi la conţinutul principal

Brăileni veniți de peste hotare de Crăciun, în carantină și nu prea

* în weekend, polițiștii au depistat patru persoane, care nu au respectat măsura carantinării, acestea find sanționate cu amenzi totale în valoare de 8.000 lei * pe 23 decembrie au fost depistate 10 persoane, care nu au respectat măsura carantinării ce fusese dispusă anterior, fiind aplicate sancțiuni în valoare totală de 9.500 de lei * în Ajunul Crăciunului, un brăilean aflat în carantină a plecat de acasă, pentru a consuma alcool la colț de stradă, iar jandarmii i-au dat amendă în valoare de 5.000 lei

 

În perioada sărbătorilor de iarnă, mulți brăileni au venit acasă din alte țări pentru a fi alături de familiile lor. Numai că mulți dintre cei veniți de peste hotare au fost nevoiți să stea în carantină, măsura fiind impusă în scopul prevenirii răspândirii Covid-19. Au mai fost și brăileni care, deși erau în carantină în urma contactului cu persoane infectate, nu au ținut cont de măsurile de protecție. În perioada 23 - 26 decembrie, polițiștii au depistat 14 persoane care nu respectau carantina, iar  jandarmii au prins un bărbat care a fugit din carantină să bea ceva în stradă. Amenzile totale aplicate au depășit 22.000 lei. 

Polițiștii brăileni împreună cu jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră și pompieri desfășoară permanent acțiuni de verificare, pe raza județului Brăila, privind  modul de respectare a măsurii izolării sau carantinării la domiciliu, de către cetățeni.

Astfel, în weekend-ul de Crăciun au fost depistate patru persoane, care nu au respectat măsura carantinării ce fusese dispusă anterior. “Brăilenii au fost sancționați contravențional cu amendă, în valoare totală de 8.000 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020. Atragem atenția cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiie impuse în această perioadă!”, au transmis polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila.

Un alt brăilean, în vârstă de 32 ani, nu a mai avut răbdare să termine perioada de carantinare, iar în Ajunul Crăciunului a plecat de acasă pentru a consuma alcool la colț de stradă. Nu se știe dacă pofta de a chefui a fost atât de mare ori dacă a vrut să testeze vigilența autorităților. “Jandarmii l-au depistat pe strada Golești și i-au aplicat două sancțiuni, dintre care una în valoare de 5.000 lei pentru că a părăsit domiciliul înainte de expirarea perioadei de carantinare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, iar cealaltă în valoare de 100 lei, pentru că a consumat alcool pe stradă, în conformitate cu Legea nr. 61/1991 rep. pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Brăila.

Cei cinci brăileni nu au fost singurii depistați în neregulă. Astfel, în cursul zilei de 23 decembrie, polițiștii din cadrul IPJ Brăila au depistat alte 10 persoane, care nu au respectat măsura carantinării ce fusese dispusă anterior.

Brăilenii au fost sancționați contravențional cu amendă, în valoare totală de 9.500 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020.

Nereguli au fost depistate și în primele zile de după Crăciun. Astfel, potrivit polițiștilor, în cursul zilei de 27 decembrie, au fost depistate șase persoane, care nu au respectat măsura carantinării ce fusese dispusă anterior. Brăilenii au fost sancționați contravențional cu amendă,în valoare totală de 9.500 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020.

Polițiștii atrag atenția oamenilor să țină cont de măsurile de protecție.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro