Mergi la conţinutul principal

Brăileni la Festivalul Internaţional "Menelaidia" din Grecia

* consilierii locali au aprobat participarea reprezentanţilor Municipiului Brăila la Festivalul Internaţional "Menelaidia", desfăşurat în Karditsa, Grecia, în luna august * cheltuielile aferente deplasării, de aproape 15.000 de lei, vor fi suportate din bugetul Casei de Cultură a Municipiului * Brăila va fi reprezentată de Ansamblul de dansuri greceşti "Pandora" al Asociaţiei Culturale Filo-Elenă "Eleftheria"

 

 

 

La iniţiativa primarului Marian Dragomir, consilierii locali au aprobat, zilele acestea, participarea reprezentanţilor Municipiului Brăila la Festivalul Internaţional "Menelaidia", care se va desfăşura în oraşul Karditsia, Grecia, în perioada 22-29 august a.c. Practic, este vorba de un parteneriat încheiat între Asociaţia Culturală Filo-Elenă "Eleftheria" Brăila şi Casa de Cultură a Municipiului Brăila, cheltuielile aferente deplasării la festival, în cuantum de 14.865 lei, fiind suportate din bugetul instituţiei pe anul 2022. În această sumă este inclus costul transportului dus-întors Brăila-Karditsa, Grecia (1200 km x 2), pentru membrii Ansamblului de dansuri "Pandora" al Asociaţiei Culturale Filo-Elenă "Eleftheria" şi ai municipalităţii.

De la înfiinţarea sa, în anul 2017, Asociaţia Culturală Filo-Elenă "Eleftheria" Brăila - al cărei preşedinte este Constantin Haraga - s-a implicat activ în viaţa culturală a oraşului, promovând cultura şi tradiţiile elene, respectul faţă de educaţie şi dragostea faţă de frumos. Asociaţia a participat, prin intermediul Ansamblului de dansuri "Pandora", la nenumărate activităţi culturale iniţiate de municipalitate, prin Casa de Cultură a Municipiului Brăila. Amintim aici: Festivalul Florilor (ediţiile de primăvară şi de toamnă), Festivalul Dulciurilor (luna iunie), Festivalul Copilăriei (iunie), Zilele Municipiului Brăila (august), Festivalul Peştelui (septembrie), Târgul Sărbătorilor de Iarnă (decembrie). Totodată, Casa de Cultură a Municipiului Brăila a sprijinit Asociaţia Culturală Filo-Elenă "Eleftheria" în organizarea unor evenimente precum: Ziua Naţională a Greciei (luna martie), Ziua Internaţională a Dansului (luna aprilie), Ziua Marelui NU (luna octombrie). Nu este de mirare că, acum, între cele două instituţii de cultură s-a încheiat un parteneriat menit să asigure participarea membrilor Ansamblului de dansuri "Pandora" la Festivalul Internaţional "Menelaidia", care se va desfăşura în oraşul Karditsa, Grecia, în perioada 22-29 august 2022.

Karditsa este un minunat oraş, cu peste 100.000 de locuitori, capitala Unităţii Regionale Karditsa, din Tesalia. Oraşul are o Piaţă publică declarată Monument Cultural UNESCO, protejat ca atare, fiind unul dintre cele mai prietenoase oraşe cu mediul, cu o reţea extinsă de piste de biciclete. Oficial, 30% din totalul transporturilor din oraşul Karditsa se face cu bicicleta, potrivit unui studiu al Universităţii Tehnice din Atena.

Invitaţia participării la Festivalul Internaţional de dansuri greceşti, din luna august, aparţine conducerii "Menelaus Folk Association" din Karditsa, Grecia, ea fiind adresată, concomitent, primarului municipiului Brăila, Marian Dragomir, şi Ansamblului de dansuri "Pandora" Brăila.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro