Mergi la conţinutul principal

Brăileni judecaţi pentru pescuit ilegal de somn

Mihăiţă Ardeleanu, în vârstă de 31 de ani, şi Stelian Menagachi, de 25 de ani, au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuit comercial fără autorizaţie şi deţinere/ folosire de către o persoană neautorizată a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurori, în ziua de 21 august 2014, ora 6:48, un echipaj al Poliţiei de Frontieră (care avea în componenţă şi un inspector piscicol) i-a depistat pe inculpaţii Mihăiţă Ardeleanu şi Stelian Menagachi în zona km. fluvial 168 al Dunării. Cei doi suspecţi se deplasau cu o barcă. "Când au observat ambarcaţiunea poliţiei, inculpaţii au început să se deplaseze brusc înspre malul drept al fluviului şi au aruncat unelte de pescuit din barcă. În apropierea malului Dunării, inculpatul Menagachi Stelian a sărit din barcă şi a fugit, având asupra sa un somn apreciat de inspectorul piscicol ca având o greutate de 3-4 kilograme", precizează procurorul care s-a ocupat de caz.
Braconierii au fost ajunşi din urmă, iar barca a fost percheziţionată de poliţişti. În barcă, cei doi aveau mai multe cârlige de pescuit pentru somn, precum şi cantitatea de 6,4 kilograme peşte de diverse specii. Totodată, în zona în care suspecţii au aruncat uneltele de pescuit, a fost găsit un pripon confecţionat din fir textil de care erau prinse 30 de cârlige cu dimensiuni similare celor găsite în barcă.
Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură - Filiala Regională Moldova a informat anchetatorii că Ardeleanu şi Menagachi nu deţin licenţe de pescuit, permise de pescuit comercial ori autorizaţii de pescuit.
Dosarul penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a fost trimis spre soluţionare instanţei de judecată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro