Două percheziţii domiciliare au fost efectuate la Brăila de către procurorii DIICOT în vederea identificării membrilor unui grup infracţional organizat, specializat în traficul de persoane. În total, la nivel naţional, au avut loc 26 de percheziţii, majoritatea în Bucureşti, dar şi în alte judeţe din ţară.
Procurorii DIICOT au pornit pe urmele grupării infracţionale, formată din 37 de persoane, care au racolat peste 50 de tinere pe care le-au obligat să se prostitueze. În urma percheziţiilor, un număr de 30 de persoane au fost duse la sediul DIICOT pentru audieri.
După cum se precizează pe site-ul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrala, au fost efectuate 26 de percheziţii domiciliare - 18 în municipiul Bucureşti, 2 în municipiul Giurgiu, 2 în municipiul Brăila, 2 în judeţul Vrancea, 1 în municipiul Târgovişte şi 1 în judeţul Ilfov. Scopul a fost acela de a destructura un grup infracţional organizat, constituit din 37 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 53 de ani. "În fapt, se reţine că, sub coordonarea liderului grupării, invinuitul Stoica Marian, din municipiul Giurgiu, membrii grupării au racolat peste 50 de victime, majore şi minore, din judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Olt şi Vrancea, pe care, prin ameninţări şi violenţe, le-au exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei în Italia - regiunile Milano, Calabria-Rosarno şi Messina, dar şi în municipiul Bucureşti", precizează procurorii. O parte dintre victime au căzut în plasa traficanţilor după ce aceştia le-au promis locuri de muncă bine plătite în Italia, însă altele au fost cumpărate, cu sume cuprinse între 2.000 şi 3.000 de euro de la alţi membri ai grupării. "Membrii grupării au obţinut din activitatea infracţională beneficii financiare substanţiale, de ordinul sutelor de mii de euro", mai arată procurorii. La sediul DIICOT au fost aduse pentru audieri 30 de persoane, faţă de care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.
Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul DCCO - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, BCCO Bucureşti, SCCO Olt, SCCO Dâmboviţa, BCCO Galaţi şi lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.