Mergi la conţinutul principal

Brăilencele au câştigat primul meci de la Cupa Dunarea

* Oana Apetrei a fost principala marcatoare a formaţiei pregătite de Cristian Preda * organizatorii nu au pornit instalaţia de încălzire, iar partida s-a desfăşurat într-o atmosferă glacială * jucătoarele nu au forţat pentru a evita apariţia problemelor medicale din cauza frigului


Formaţia brăileană s-a impus la pas, 33-27, în partida de debut a turneului amical denumit de organizatori "Cupa Dunărea", în faţa echipei Danubius Galaţi, grupare aflată pe locul întâi în prima serie a Diviziei A. Ceea ce trebuie remarcat este faptul că partida s-a disputat la o temperatură apropiată de cea de afară deoarece organizatorii nu au pornit instalaţia de încălzire, astfel că doar câţiva temerari au îndurat cu stoicism frigul din Sala Polivalentă pentru a urmări partida în care evoluau favoritele lor. Nici jucătoarele nu au forţat tocmai pentru a evita apariţia problemelor medicale din cauza frigului. Iar handbalistele de la Ploieşti şi cele din Slobozia regretau că au acceptat să vină la acest turneu.

Partida dintre HC Dunărea şi Danubius Galaţi nu a avut istoric, ea fiind controlată din primul şi până în ultimul minut de joc, de formaţia brăileană coordonată de pe margine de antrenorul secund, Cristian Preda. Gălăţencele au deschis scorul prin Iulia Artean, cea care cu 7 reuşite avea să devină principala marcatoare a formaţiei Danubius. După ce a trimis mingea în bară, la următoarea fază Tiron a egalat, iar Adina Brot a marcat pentru 2-1. Gălăţencele au reuşit să mai egaleze de două ori, la 2-2 şi la 3-3 după care jocul a curs într-o singură direcţie, spre poarta apărată de Daniela Goldic, iar HC Dunărea s-a desprins la cinci lungimi, 8-3, în minutul 12, ultima reuşită a gazdelor aparţinându-i extremei Adina Brot. La mijlocul primei reprize, Cristian Preda a schimbat echipa, iar HC Dunărea a continuat să dicteze ritmul partidei. Dacă în primul sfert de oră Pârvuţ, Tiron, Brot şi Moldovan au fost principalele "guri de foc" ale gazdelor, în cel de-al doilea sfert la acest capitol au excelat Apetrei, Czeczi şi Horjea. Fără să forţeze, brăilencele au avut din nou un avans de cinci goluri, 15-10, în minutul 29, însă Artean a înscris la ultima fază, iar la pauză HC Dunărea conducea cu 15-11.
În repriza a doua echipa brăileană a evoluat în formula de bază, iar avantajul gazdelor s-a mărit la şase lungimi. HC Dunărea a condus cu 21-15 în minutul 39, 26-20 în minutul 45 şi 29-23 în minutul 52, însă tot în acest minut s-a înregistrat şi cea mai mare diferenţă de scor între cele două formaţii, 30-23, pentru echipa pregătită de Cristian Preda, golul gazdelor fiind realizat de Alina Horjea.
Brăilencele au mai înscris de trei ori, prin Apetrei 2 şi Orşivschi, până la finalul partidei şi s-au impus cu 33-27. Cu şase reuşite Oana Apetrei a fost principala marcatoare a gazdelor, însă trebuie specificat faptul că în repriza a doua portarul formaţiei brăilene, Lăcrămioara Stan, a parat trei aruncări de la 7 metri, două executate de Artean una de Ioana Mănăilă.

Pentru HC Dunărea au marcat Apetrei 6 goluri, Pârvuţ 5, Czeczi 5, Brot 4, Moldovan 4, Horjea 4, Tiron 2, Obedeanu 2, Orşivschi 1, iar de la Danubius Galaţi principalele marcatoare au fost Artean cu 7 goluri, Mănăilă şi Comachi cu 5 şi respectiv 4 goluri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro