Foarte important este faptul că, din 109 competiţii de maraton la care a participat, pe toate continentele, mai puţin în Antarctica, doar la 3 dintre ele Victor Ilie a fost sponsorizat, pentru celelalte sportivul plătindu-şi singur cheltuielile.
"Prima competiţie la care am participat a fost în 1992, pe 21 iunie, când am alergat la Crosul Olimpic, iar după alte trei luni am luat startul la primul maraton din cariera mea. Aveam 42 de ani. Dar abia când am ajuns la al 60-lea maraton s-a întrezărit posibilitatea de a fi primul român care ajunge la cota 100. Această performanţă am realizat-o în 2010, în Australia", şi-a reamintit Victor Ilie.
După ce a alergat la 21 de maratoane în America de Nord, la Paris sau în Australia, brăileanul mai are un vis: să ajungă în Antarctica.
Până atunci Ilie se pregăteşte pentru maratonul de la Bratislava, primul concurs din 2011, care va avea loc pe 27 martie.
"Îmi doresc să ajung în Antarctica, acolo se ţin două maratoane anual, unul în martie şi altul în decembrie. Este foarte greu să ajungi acolo din cauza costurilor foarte piperate. Nu exclud însă posibilitatea ca acest vis să se împlinească la sfârşitul lui 2011. Acum mă pregătesc pentru Bratislava, iar al doilea concurs de obiectiv va fi Campionatul Mondial de la Sacramento, din iulie", spune atletul veteran Victor Ilie, care vrea să participe la astfel de competiţii atâta timp cât îl vor ţine picioarele.
Moment de cumpănă în 2009
Atletul brăilean a fos călăuzit de zeiţa Fortuna în 2009, când a optat să ajungă la Sao Paolo cu o cursă Lufthansa, deşi biletul costa cu 130 de euro mai mult decât dacă ar fi călătorit cu Air France. În felul acesta Victor Ilie nu s-a aflat în avionul care s-a prăbuşit pe 1 iunie.
"De obicei sunt atent la costuri, dar pentru că eu, de obicei, merg cu Lufthansa, am preferat şi atunci să plătesc mai mult, şi bine am făcut.
Cursa Air France, pentru care aş fi putut să optez, că avea costuri mai mici, s-a prăbuşit, şi acum alţii ar fi vorbit despre mine", a rememorat acel episod Victor Ilie.