Mergi la conţinutul principal

Brăileanul Marian Valeriu Găureanu, premiat de Uniunea Scriitorilor

* Găureanu a primit Premiul Special al Juriului la Concursul internațional de creație literară ”Vis de toamnă”, acordat de Societatea Culturală Apollon, și Premiul pentru Proză acordat de Filiala Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din România

 

Cu o bogată activitate editorială, scriitorul brăilean Marian Valeriu Găureanu, care, în prezent, își desfășoară activitatea la Muzeul Brăilei ”Carol I”, a obținut, în luna decembrie 2021, două premii importante, unul dintre acestea fiind acordat chiar de Uniunea Scriitorilor din România.

Astfel, în cursul lunii decembrie, Societatea Culturală Apollon - Academia Internațională de Literatură și Artă i-a acordat brăileanului Premiul Special al Juriului la Concursul internațional de creație literară ”Vis de toamnă”, Ediția a IX-a, Secțiunea Proză scurtă. Totodată, în Ajunul Sfintelor Sărbători ale Nașterii Domnului, Marian Valeriu Găureanu a intrat în posesia Premiului pentru Proză, acordat de Filiala Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din România (USR).

Împătimit iubitor al istoriei și talentat mânuitor al condeiului, Marian Valeriu Găureanu a publicat cărțile: ”Kogayonon/ Daboe Dachaos”, ”Kogayonon/ Dacha Bettere”, ”Kogayonon/ Dahai” (ultima în anul 2021), ”Frontul de acasă/ Ioan Faltis - Jurnal de Brăila 1916-1918” (apărută în Editura Rotipo, Iași, reeditată în 2021 la Editura ”Istros” a Muzeului Brăilei ”Carol I”), ”Interferențe ale civilizațiilor clasice antice dacă și romană/ Factorul militar ca principal vector de penetrație și propagare” și ”Elemente” (roman) - vol. I: ”Pământ, Apă, Pământ” (2021).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro