* decizia de numire a fost emisă de prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, și publicată în Monitorul Oficial * în calitate de vicepreședinte INS, conf. dr. Marian Chivu coordonează activitatea a patru mari direcții * totodată, Marian Chivu reprezintă Institutul Național de Statistică în ceea ce privește raporturile instituției cu organizațiile sindicale
Un brăilean numit, pentru a doua oară, la conducerea Institutului Național de Statistică.
Astfel, prin Decizia nr. 506 din 18 octombrie 2022 - publicată, în aceeași zi, în Monitorul Oficial al României, și semnată de prim-ministrul Nicolae Ciucă - conf. univ. dr. Marian Chivu a fost numit, pentru un al doilea mandat, vicepreședinte cu rang de subsecretar de stat al Institutului Național de Statistică (INS), având la dispoziție un mandat de 5 ani. Marian Chivu este cel care a asigurat conducerea Direcției Regionale de Statistică (DRS) Brăila în perioada 2009 - 2010 și a fost, timp de mai mulți ani, un reputat cadru didactic universitar. Totodată, Marian Chivu a fost manager de proiect în cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est (ADR SUD-EST) Brăila.
Potrivit site-ului insse.ro, în calitate de vicepreședinte al Institutului Național de Statistică, brăileanul Marian Chivu coordonează activitatea următoarelor direcții generale și direcții: Direcția generală de conturi naționale și sinteze macroeconomice; Direcția generală de exploatare și gestionare a surselor de date statistice; Direcția afaceri europene și cooperare internațională; Unitatea de politici publice. Totodată, conf dr. Marian Chivu Chivu reprezintă Institutul Național de Statistică în ceea ce privește raporturile instituției cu organizațiile sindicale.
Institutul Național de Statistică are în subordine 8 direcții regionale de statistică, organizate la nivelul județelor - centre ale regiunilor de dezvoltare, și 34 direcții județene de statistică, organizate la nivelul celorlalte județe. Instituția oferă, prin informații și date statistice, baza necesară autorităților, agenților economici, întregii societăți în elaborarea și punerea în practică a unor programe realiste de guvernare, de dezvoltare economică și socială.