Mergi la conţinutul principal

Brăileanul Ion Sterian: “Suntem o țară binecuvântată, avem resurse interne, avem înmagazinări chiar dacă se opresc gazele de la ruși”

* afirmă directorul general al Transgaz * într-un comunicat de presă, se afirmă cu argumente că misiunea companiei este să facă din România un jucător important pe piața energiei

 

În aceste vremuri complicate și volatile în care securitatea energetică nu mai e doar o noțiune abstractă, ci ne privește pe toți, Societatea Națională de Transport Gaze Naturale “Transgaz”, condusă de brăileanul Ion Sterian, vrea să facă din România un jucător important pe piața energiei, să schimbe în bine comunitățile în care ajunge și să contribuie decisiv la un viitor mai curat, după cum se afirmă într-un comunicat trimis presei centrale.

Astfel, aproape de București, se află un loc de o importanță strategică uriașă unde se întâlnesc importante conducte de gaz.

”Aici ne aflăm la stația de comprimare Podișor. Această stație preia gazele din Marea Neagră și gazele care vin de pe conducta Transbalcanică, putem aduce gaze din Azerbadjan din Turcia care să tranziteze prin România către Ungaria, Slovacia, Austria, Polonia, Lituania, Estonia”, explică Ion Sterian, director general Transgaz.

Sursa citată continuă afirmând că avem una dintre cele mai moderne infrastructuri de preluare a gazelor din Europa. Iată de ce, instalațiile de ultimă generație și tehnologia folosită ne transformă, practic, într-un hub energetic al zonei. Mai mult, asigură independența României în vremuri extrem de volatile.

”Gazele sunt că un organism viu, ele trebuie să circule de la o țară la alta. Dacă nu aveam aceste investiții, aceste interconectări în situația în care ne aflăm, era foarte greu de a asigura necesarul de gaz în țară.

Suntem o țară binecuvântată, avem resurse interne, avem înmagazinări chiar dacă se opresc gazele de la ruși, tot avem zece milioane să înmagazinăm. Nu trebui să se sperie nimeni”, a continuat Ion Sterian.

În același context, extinderea infrastructurii în țară rămâne principalul obiectiv al Transgaz: “E scânteia care aprinde motorul dezvoltării în comunități și aduce bunăstare. Acum suntem cu extinderile de sistem național de transport în vederea ajungerii gazelor în toate localitățile țării și racordarea acestora. 

Asta va crea sustenabilitatea, dezvoltarea durabilă că noi practic suntem antemergătorii care creăm premisele dezvoltării durabile a țării”, a continuat director general Transgaz.

Conductele care aduc binele ajung în cele mai depărtate colțuri ale țării

”Beneficiază comunitățile în primul rând din punct de vedere economic pe unde am mers cu gazoductele astea. Am sponsorizat centre de sănătate publică, spitale orășenești. Am fost alături de școli, de biserici, am recrutat cât am putut forță de muncă din zonă, a adăugat Ion Sterian.

 

Proiect în premieră în Europa

”Văzând ce se întâmplă cu clima, și hidrogenul e energia viitorului, la Transgaz am pus în cercetare primul proiect pilot de injecție de hidrogen în conductele de gaz. Primul proiect pilot din Europa în domeniul ăsta. Am discutat cu omologul meu din Ungaria, din Polonia, din Cehia și am semnat în luna martie un memorandum de injecție de H în conductele de transport gaze”, încheie Ion Sterian, director general Transgaz.

- În ultimii patru ani, Transgaz a construit peste 1 000 kilometri de conductă de transport gaze naturale și 6 stații noi de comprimare gaze naturale

- Valoarea proiectelor Transgaz în perioada 2022-2031 este de 3,4 miliarde euro din care 555 milioane euro, proiecte pentru care s-a luat decizia finală de investiție

- Compania Națională Transgaz a semnat la Davos un acord pentru investiții de peste 660 milioane euro în vederea  pregătirii infrastructurii de transport a gazelor naturale pentru hidrogen.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro