Mergi la conţinutul principal

Brăileanul Cristian Ciaușu, în finala ”Românii au talent”!

• Cristian  a cucerit încă o dată publicul cu talentul său, interpretând la nai celebra piesă ”The Lonely Shepard” • finala emisiunii va avea loc vinerea aceasta, pe 31 mai, iar publicul va alege marele câștigător • urmăriți emisiunea și votați Cristian Ciaușu!

 

Brăileanul Cristian-Andrei Ciaușu s-a calificat în finala emisiunii ”Românii au talent”! Considerat un adevărat virtuos al naiului la doar 14 ani, Cristian a cucerit încă o dată publicul cu talentul său, care l-a votat să meargă mai departe în competiție.

După momentul său din cea de-a doua semifinală, în care a interpretat celebra piesa „The Lonely Shepard”, juriul emisiunii a avut numai cuvinte de laudă la adresa brăileanului nostru:

Andi Moisescu: ”Cristiane, chiar ai reușit să ne aduci aminte de maestrul Gheorghe Zamfir. Pentru că ai făcut o alegere extrem de înțeleaptă, după părerea mea. Și ai reușit să intersectezi două mulțimi: mulțimea admiratorilor lui Gheorghe Zamfir și a doua oară mulțimea admiratorilor tăi pentru că piesa a venit în variantă 2024! Deci, după părerea mea, o demonstrație perfectă pentru tine.”

Dragoș Bucur: ”Tu ai capacitatea asta de a fi simplu acolo pe scenă și de a fascina publicul. E o chestie care vine doar de sus, de la Dumnezeu. Tu o ai și ascultându-te, mă gândeam... Aș sta un spectacol întreg acolo în scaun și te-aş asculta, fără să simt cum trece timpul. Ești foarte talentat”.

Andra: ”Vreau să-ți mulţumesc pentru că în zilele astea parcă tot mai rar vedem și ascultăm naiul, un instrument atât de sensibil, care aduce atâta dulceață și atâta bucurie sufletului! Îți mulțumesc că ai făcut asta și poate inspiri mai mulți copii să apeleze la acest instrument care aduce atâta emoție. Felicitări!.”

Mihai Bobonete: ”Eu cred că noi, românii, suntem campioni la instrumentul ăsta. Se vede și pe tine treaba asta. Simplitatea ta mă face să văd atunci când tu ești pe scena asta, nu omul, ci talentul efectiv. Ești unul dintre puținii concurenți de la «Românii au talent» la care văd efectiv talentul, nu omul! Pentru că tu ești simplu, ești discret, îți faci treaba și talentul tău se aude și se simte!”

Și în mediul online au curs apoi felicitările:

”Merită să câștige pentru că mi-a ajuns farmecul și splendoarea melodiei cântată la nai până în străfundul inimii!”

”Divin! Nu sunt cuvinte să descrie senzația pe care ai dat-o când te-am ascultat!”

”Mi se umezesc ochii de fiecare dată când îl ascult... Atâta emoție, pe care nu o poate cuprinde mintea, corpul... m-a năucit! Și o prestanță cum rar ți-e dat să vezi!”

 

”Pe scenă, cu publicul în față, uit de toate și trăiesc momentul la maxim”

Cristian se află acum în ”focul” pregătirilor pentru marea finală, dar și-a făcut timp pentru a ne împărtăși câteva impresii despre momentul său, dar și pentru a le mulțumi tuturor celor care l-au votat.

”Sunt foarte mulțumit de interpretarea mea din semifinale! A ieșit mai frumos chiar decât în repetiții! Așa sunt eu de fapt! Pe scenă, cu publicul în față, eu uit de toate și-mi intru în rol, trăiesc momentul la maxim! Iar dacă simt admirație din partea celor care mă ascultă, prind «aripi» și mă pot exprima și mai mult! Le mulțumesc din suflet tuturor celor care m-au votat! Fără ei nu aș fi ajuns în marea finală! Mulțumesc mult!”, ne-a spus Cristian despre experiența din marea finală.

Așa cum scriam și într-un articol publicat săptămâna trecută, dragostea pentru muzica populară și tradiții i-a fost insuflată lui Cristian de către mama sa, Marieta Ion, solist vocal al Ansamblului Folcloric ”Doina Covurluiului” din Galați și profesoară la Școala Populară de Arte ”Vespasian Lungu” din Brăila. Cristian a descoperit naiul când avea 6 ani și jumătate, atunci când a fost diagnosticat cu astm. Mama lui a găsit un articol în care se spunea că instrumentele de suflat ajută la ameliorarea afecțiunii. A învățat să cânte singur la acest instrument pentru că nu exista un profesor de specialitate în Brăila sau în județele învecinate. Nu știa cât este de bun până când, la 8 ani, a participat la prima competiție, unde a câștigat și trofeul. De atunci și până în prezent a adunat zeci de premii la concursuri și festivaluri, dar cântă și într-o orchestră profesionistă, fiind colaborator în Ansamblul Folcloric ”Doina Covurluiului” din Galați.

Cristian este elev în clasa a VIII-a la Liceul de Arte ”Hariclea Darclee”, iar în paralel studiază naiul și la Școala Populară de Arte ”Vespasian Lungu”. Visul lui este să devină dirijor și să își înființeze propria orchestră. De aceea a învățat să cânte și la alte instrumente: caval, fluier, tilincă, fluier înghemănat, flaut și pian, iar în viitorul apropiat are în plan acordeonul și chitara.

Momentul său din semifinală îl puteți vedea pe Youtube.

 

Votați-l pe Cristian în finala ”Românii au talent”!

Votul publicului l-a trimis în finală, iar pentru a câștiga Cristian are din nou nevoie de susținerea noastră.

”Eu cred că un artist nu poate exista fără publicul lui! Pentru a-mi  putea continua parcursul artistic, în general și în mod special în finala de la «Românii au talent», am nevoie de voturile celor ce mă apreciază! Vă mulțumesc!”, este mesajul transmis de acesta.

Așadar, vineri, 31 mai, urmăriți marea finală a emisiunii ”Românii au talent”, de la ora 20.30, în direct pe PRO TV și pe VOYO! Apoi, când se va da START VOT, trimiteți un SMS numărul 1444 (tarif 0.48 euro, TVA inclus, valabil în reţelele Telekom, Orange, Vodafone şi Digi Mobil), folosind codul care va fi afişat pe ecran în timpul emisiunii. Sms-urile pot fi trimise doar pe teritoriul României, acest serviciu nu este disponibil în afara țării. Totodată, telespectatorii vor putea vota şi online pe vot.romaniiautalent.protv.ro.

De asemenea, îl puteți vota pe Cristian Ciaușu și printr-un vot online pe https://voteaza.protv.ro, GRATUIT!

În finala de pe 31 mai, 11 concurenți se vor ”lupta” pentru premiul cel mare, în valoare de 120.000 de euro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro