* premiul a fost acordat la Secțiunea Soliști instrumentiști a Festivalului * Cristian este elev al Școlii Populare de Arte "Vespasian Lungu" Brăila, clasa prof. Marieta Ion * ediția a VII-a a Festivalului-Concurs Național de Folclor "Cunună de Cântec Românesc" s-a desfășurat în perioada 16-18 septembrie, la Ploiești
Brăileanul Cristian-Andrei Ciaușu, un virtuoz al naiului - elev al Școlii Populare de Arte "Vespasian Lungu" Brăila, clasa prof. Marieta Ion - a obținut Premiul III la Secțiunea Soliști instrumentiști a Festivalului-Concurs Național de Folclor "Cunună de Cântec Românesc" - ediția a VII-a, de la Ploiești.
Festivalul Național "Cunună de Cântec Românesc" s-a desfășurat în perioada 16-18 septembrie 2022 și a fost organizat de Casa de Cultură "I. L. Caragiale" Ploiești și Filarmonica "Paul Constantinescu", din aceeași localitate, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Ploiești. Scopul Festivalului îl reprezintă "promovarea tinerelor talente interpretative în domeniul cântecului popular românesc, în strânsă corelare cu valorificarea scenică a celor mai autentice și valoroase piese de port popular, specifice zonei folclorice reprezentate".
Festivalul "Cunună de Cântec Românesc" se adresează interpreților amatori ai folclorului muzical din întreaga țară. La concurs pot participa soliști vocali și soliști instrumentiști amatori din toate județele României, având vârsta cuprinsă între 11 și 30 de ani, cu evidente calități interpretative, cu un repertoriu corespunzător cerințelor concursului, cu o ținută scenică adecvată și vestimentație specifică zonei folclorice reprezentate.
Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni: Soliști vocali și Soliști instrumentiști (unde a fost înscris și brăileanul Cristian-Andrei Ciaușu). La acest concurs nu sunt admiși soliști consacrați sau profesioniști, angajați ai instituțiilor de spectacole și laureații Marelui Premiu ai acestui festival, din edițiile trecute.