Mergi la conţinutul principal

Brăileanul Cosmin Nedelcu a bifat o nouă performanţă internaţională

• şahistul de la Orizont 64 Brăila a cucerit medalia de bronz cu echipa României la şah rapid, băieţi U12 • colegul său de club, Radu Alexandru, a avut, de asemenea, o evoluţie foarte bună la europenele de la Oradea

 

Săptămâna trecută, la Oradea s-a desfăşurat Campionatul European de şah rapid, blitz şi dezlegări la care au participat  244 băieţi şi 103 fete din 17 ţări europene, la toate categoriile de vârstă, de la U8 până la U18. La startul acestei competiţii europene s-au aliniat şi doi şahişti brăileni de la Orizont 64, candidat maestru în şah, Cosmin Nedelcu, campionul naţional en titre la şah blitz la categoria de vârstă 10-12 ani, medaliat cu bronz la şah clasic în acest an, şi Radu Alexandru, clasat între primii 15 jucători ai României la U8, ambii pregătiţi de Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului brăilean menţionat mai sus.

La europenele de la Oradea, la şah rapid Cosmin Nedelcu s-a clasat între primii şase jucători de pe continent la categoria băieţi 12 ani. Şahistul brăilean a acumulat 6 puncte din 9 posibile, fiind la egalitate cu alţi şahişti care s-au situat în faţa sa, departajarea fiind făcută la Bucholtz. Raportat la numărul de puncte realizate, Nedelcu a fost al doilea jucător al ţării noastre  la această competiţie.

În urma punctajului obţinut la U12, România, cu Mihai Anghel din Timişoara, Cosmin Nedelcu din Brăila şi Fabian Dobre din Bucureşti, a obţinut medalia de bronz pe echipe la şah rapid, la categoria de vârstă băieţi 12 ani.

“Un rezultat excepţional pentru Brăila, pentru Orizont 64, pentru că face ca acest club al nostru să devină unul dintre cele mai importante centre pepinieră pentru copii şi juniori din România”, consideră Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului Orizont 64.

De menţionat faptul că Nedelcu a obţinut o victorie importantă în prima rundă în faţa lui Maksim Tsaruk din Belarus, sportiv cu un coeficient Elo de 2378 puncte.

Tot în primele două runde Radu Alexandru, care a jucat la o caegorie de vârstă superioară, băieţi U10, a obţinut două victorii la şahişti cu Elo 1285, rspectiv Elo 1426 şi ţinând cont de faptul că toţi ceilalţi adversari ai săi au avut punctaje în acest clasament, automat şi brăileanul a intrat pe lista Elo la şah blitz. 

Talentatul jucător de la orizont 64 a fost dealtfel la toate categoriile de şah la care a participat, rapid, blitz şI dezlegări, jucătorul fără coeficient Elo numărul unu al ţării noastre, la categoria lui de vârstă.

“Bilanţul celor doi şahişti la europenele de la Oradea a fost unul foarte bun. Cosmin Nedelcu a cucerit medalia de bronz cu echipa României U12, s-a clasat pe locurile 6-9 în Europa la şah rapid, iar pentru rezultatul obţinut el va fi premiat de club. Radu Mihai, jucător de categoria a II-a a ocupat primul loc la categoria jucători fără Elo la toate secţiunile la care a participat, şah rapid, blitz şi dezlegări, iar în urma acestei competiţii va intra şi el pe lista Elo. Îi felicit pe cei doi jucători pentru aceste rezultate şi le urez succes la viitoarea competiţie internaţională la care vor participa, Campionatul European al Uniunii Europene care va avealoc în Cehia”, ne-a declarat Ionel Balcan

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro