Mergi la conţinutul principal

Brăileanul Adrian Gheorghe este campion naţional la tenis de câmp

• sportivul de la CSM Brăila a cucerit aurul la dublu, împreună cu ieşeanul  Răzvan Aghiom • la simplu, Adrian Gheorghe a cucerit medalia de bronz • ambele medalii au fost obţinute la naţionalele rezervate tenismenilor de 14 ani

 

Reprezentatul secţiei de tenis de câmp de la CSM Brăila, Adrian Gheorghe, a cucerit medalia de aur la dublu, împreună cu ieşeanul Răzvan Aghiom, şi pe cea de bronz, la simplu. Ambele performaţe ale tenismenului brăilean au fost obţinute la Campionatul Naţional de tenis de câmp rezervat categoriei U14, care a avut loc la Centru Naţional de tenis din Bucureşti în perioada 15-21 mai.

La simplu, sportivul pregătit de Liviu Popov, Adrian Gheorghe l-a învins în primul tur cu 6-4, 6-1, pe Ion Straciuc de la CSM Oradea, iar în turul al doilea a trecut tot în două seturi, 6-4, 6-1, de Mihai Lungu de la Ergolem Satu Mare. În sferturi brăileanul l-a învins ceva mai greu, 7-5, 6-3, pe Matei Palcău, de la Ştiinţa Constanţa. În semifinale, Adrian Gheorghe a pierdut în trei seturi, 6-1, 1-6, 6-7, meciul cu Mihnea Zaharia de la Dinamo Bucureşti. Brăileanul a câştigat însă în două seturi, 6-3, 6-3, finala mică în faţa colegului său de la dublu, Răzvan Aghiom de la CFR Iaşi, şi a obţinut medalia de bronz.

La dublu, Adrian Gheorghe şi Răzvan Aghiom au câştigat lejer, 6-1, 6-0 meciul cu Schipor (Iaşi), Negură (Bacău), iar în sferturi au dispus, tot în două seturi, 6-0, 6-3, de perechea Marin (Urlaţi) – Givon (Sportul Studenţesc). Dublul brăileano- ieşean a avut nevoie de trei seturi, 7-6, 5-7, 10-7, ca să câştige meciul din semifinale cu Zamfirache (Slobozia) şi Fătu (TC Bucureşti).   

Adrian Gheorghe şi Răzvan Aghiom au avut o prestaţie foarte bună în finală şi s-au impus cu 6-3, 6-3, în faţa dublului Voican (Târgovişte) – Zaharia (Dinamo), devenind astfel campioni naţionali.

“Rezultatele lui Adrian Gheorghe sunt foarte bune, cu puţină atenţie putea ajunge în finală şi la simplu. Trei puncte l-au despărţit de medalia de argint, însă eu cred că în cazul în care ajungea în finală putea cuceri chiar aurul. Oricum, pentru secţia de tenis de câmp de la CSM Brăila, una foarte tânără, dacă ţinem cont de faptul că a fost înfiinţată abia în 2011, este deja o mare performanţă. Adrian Gheorghe este în vizorul lotului naţional în vederea Campionatului European rezervat acestei categorii de vârstă”, a declarat antrenorul Liviu Popov.

Tenismenul brăilean a rămas în continuare la Bucureşti, urmând să participe, începând de astăzi, la un turneu internaţional de categoria întâi, primul lui adversar fiind un sportiv din Germania.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro