Mergi la conţinutul principal

Brăileanca Iulia Banaga încheie “en fanfare” sezonul atletic în aer liber

• atleta pregătită de profesorul Nicolae Iorga a cucerit titlul balcanic în proba de şatefă 4x100 m

 

La ediţia 2020 a Campionatului Balcanic de atletism în aer liber pentru seniori, brăileanca Iulia Banaga, sportivă care este legitimată acum la CSM Oneşti şi este pregătită de profesorul Nicolae Iorga, a cucerit medalia de aur în proba de ştafetă 4X100 m. Brăileanca a alergat în schimbul al doilea, după Ana Maria Roşianu şi înaintea colegelor ei, Anamaria Nesteriuc şi Marina Baboi. Timpul realizat de ştafeta campioană balcanică fiind 46:11 secunde. A fost cea de a 12-a medalie pentru România la Campionatul Balcanic de atletism în aer liber pentru seniori, care s-a desfăşurat la Cluj-Napoca. Pe locul al doilea s-a clasat ştafeta Bulgariei – 47.33 secunde şi pe al treilea cea a Republicii Moldova – 50.57 secunde.

Iulia Banaga încheie excelent un sezon 2020, în aer liber, în care restricţiile impuse de autorităţi din cauza pandemiei de coronavirus au afectat într-o oarecare măsură prestaţiile sportivilor.

Brăileanca a cucerit cu câteva săptămâni în urmă, tot la Cluj-Napoca, două medalii de aur la tineret, în probele de 100 şi 400 m garduri, iar la seniori, tot în aceleaşi probe, a devenit vicecampioană naţională.

La ediţia 2020 a Campionatului Balcanic de atletism pentru seniori România a cucerit 29 de medalii, 12 de aur, 13 de argint şi 7 de bronz şi s-a clasat pe poziţia a doua în acest clasament, după Ucraina, cu 32 de medalii.

În clasamentul pe puncte, ţara noastră a ocupat prima poziţie, cu 299 de puncte, locul al doilea a fost ocupat de Ucraina – 295 puncte, iar al treilea de Turcia – 196 de puncte.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro