Mergi la conţinutul principal

Brăilean prezent la a cincea ediție a Maratonului Unirii

* Viorel Stan a participat la evenimentul sportiv de la Focșani alături de alți atleți veterani din țară * “Din dragoste pentru România și istoria ei”, a fost mesajul participanților la acest maraton istoric * “A fost cel de-al 72-lea maraton pe care l-am alergat și mă bucur că am putut participa la acest eveniment”, a declarat Viorel Stan

 

Unirea principatelor din 24 ianuarie 1859 a fost marcată și în acest an printr-un maraton organizat la Focșani de colonelul în rezervă Ilie Roșu. A fost o competiție la care au participat 9 sportivi, toți cu multe astfel de concursuri în palmares, din Brăila, Bistrița Năsăud, Codlea și Focșani.

La cea de a cincea ediție a “Maratonului Unirii”, unul istoric al cărui mesaj a fost “Din dragoste pentru România și istoria ei”, a participat și brăileanul Viorel Stan. Traseul ales de organizatori a fost pe linia de graniță care exista între Moldova și Țara Românească în 1895 și a însumat 42 km. Nu s-au stabilit ierarhii. Concurenții au alergat în grup și au făcut câte un scurt popas la monumentele istorice de pe traseu.

“Acesta a fost cel de-al 72-lea maraton pe care l-am alergat. Am participat la multe astfel de maratoane istorice pentru că, de obicei, aceste evenimente sportive au un scop în sine, să transmitem un mesaj. De data aceasta am alergat în memoria celor care au înfăptuit “Mica Unire” din 1859. Nu au fost învingători și învinși, am alergat în grup. Startul s-a dat din Piața Unirii iar traseul a continuat pe Strada Unirii Principatelor, am trecut prin mai multe localități, Vâlcele, Câmpineanca, am trecut pe podul care traversează râul Milcov, apoi prin Pietroasa și Vârteșcoiu. Am ajuns la Odobești și de acolo ne-am întors spre Focșani. Din fața Mausoleului Eroilor din Focșani ni s-au alăturat șase copii și a fost aprinsă Torța Eroilor, care, până la linia de sosire, a fost purtată de caporalul maratonist Daniel Bălan din Brigada 282 Blindate “Unirea Principatelor”. La final am primit câte o medalie și o diplomă și aplauze din partea localnicilor aflați în acel moment în Piața Unirii. Mă bucur că am putut participa la un astfel de evniment”, ne-a declarat Viorel Stan.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro