Mergi la conţinutul principal

UPDATE: Ianculescu Daniel-Iulian, tânărul acuzat de uciderea lui Mădălin Alin Leopa, a fost arestat preventiv

• un tânăr brăilean, fost student la Galaţi, a avut un conflict cu un amic, iar acesta i-a aplicat o lovitură mortală • de la un pumn, victima a căzut cu capul de asfalt şi medicii nu au putut să o salveze • Ianculescu Daniel – Iulian este cel acuzat de săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, însă nu a fost arestat preventiv

 

 

UPDATE: Ianculescu Daniel-Iulian, tânărul acuzat de uciderea lui Mădălin Alin Leopa, a fost arestat preventiv

UPDATE: Judecătorii de la instanţa gălăţeană au decis, până la urmă, arestarea preventivă a lui Ianculescu Daniel-Iulian, tânărul acuzat de uciderea lui Mădălin Alin Leopa.

Instanta a dispus arestarea inculpatului Ianculescu Daniel-Iulian, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08.11.2016 şi până la data de 07.12.2016 inclusiv, pentru comiterea infracţiunii de loviri sau vătămari cauzatoare de moarte. De asemenea, instanţa a respins cererea inculpatului prin care solicita luarea măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

Aseară, s-a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Acesta a formulat contestaţie iar decizia finală urmează să fie luată de Curtea de Apel Galaţi.

 

Brăilean mort în Galaţi, în urma unei încăierări cu un amic

O altercaţie între doi tineri s-a încheiat tragic pentru un brăilean, fost student la Galaţi. În noaptea de duminică spre luni, cei doi au mers într-un club,  s-au cinstit bine cu alcool şi apoi au intrat în conflict. Victima, Alin Mădălin Leopa, de 21 de ani, a primit un pumn care l-a trântit cu capul de asflat, iar medicii nu au mai reuşit să îi salveze viaţa. Totuşi, cel care a dat lovitura mortală nu a ajuns în spatele gratiilor.

La data de 08 noiembrie 2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Ianculescu Daniel - Iulian, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Cererea a fost respinsă ca nefondată de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând luarea măsurii controlului judiciar  faţă de inculpatul Ianculescu Daniel - Iulian, pe o durată de 30 de zile. “Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 06/07.11.2016, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul Ianculescu Daniel – Iulian a procedat la împingerea/lovirea victimei L.M.A., provocându-i acestuia căderea la sol şi lovirea cu capul de asfaltul aleii pe care se aflau, cu consecinţa intrării în comă şi a producerii decesului acestuia. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale”, a arătat procurorul de caz.

 

“Am zis şi noi poate s-au drogat”

Mama băiatului care şi-a găsit sfârşitul într-un mod atât de tragic spune că acesta era cuminte şi nu provoca probleme. Ea ştia totuşi că a mai fost implicat în anumite găşti şi că este posibil să fi consumat şi droguri. De la ce a pornit altercaţia ce i-a adus moartea, nimeni din familie nu ştie însă. Mama lui Alin a spus că acesta nu mai era student, anul acesta fiind exmatriculat, însă mai mergea în Galaţi pentru a se întâlni cu colegii. “Cu băieţasul cu care el a avut acum  altercaţia, când au ieşit de acolo, din club, spiritele s-au încins mai mult, l-ar fi lovit într-un anumit fel, a căzut din picioare s-a lovit foarte tare şi nu s-a mai putut face nimic. Au încercat băieţii... l-au aşezat undeva. Totul s-a întâmplat acolo în stradă, în niciun caz aproape de cămin. După ce au încercat, au sunat la 112, salvarea a venit după 15 min, el deja avea gura încleştată nu au mai putut să-i facă nimic, i s-au făcut acolo manevrele de resuscitare a venit şi poliţia, a intrat în comă, după care la spital nimic nu i-au mai făcut. Pe băieţi i-au dus la poliţie, pe noi ne-au anunţat dimineaţa, când am ajuns noi, toţi erau acolo, inclusiv făptaşul. El era într-o cameră separată nu am luat contact cu el, nu l-am cunoscut, noi ca părinţi nu l-am cunoscut nu ştim cine este, nu am pic de idee de la ce s-au luat. Poate a fost şi o problemă veche... asta nu se poate şti, nu vine nimeni să ne spună nouă”, a povestit Marioara Leopa.

Mama spune că Mădălin Alin era un băiat foarte distractiv, foarte vesel. Avea mulţi prieteni, dar nu venea acasă cu ei, astfel că nu ştia exact cu cine se întâlneşte copilul ei. Ea a vorbit însă despre un accident rutier suferit de tânăr, care a lăsat urme adânci, dar şi despre un consum de droguri. “Acum 4 luni venea cu nişte prieteni din judeţ, de aici, de aproape de Brăila. A apărut un câine, iar băieţaşul de la volan s-a speriat, s-au răsturnat . El (Mădălin Alin) a fost internat la Bucureşti, şi nici acum nu avea voie să fie atins la cap, pentru că a avut fractură de maxilar plus partea ochilor. I s-a spus atunci că nu are voie să fie atins la cap o perioadă de 2 ani şi asta, probail, acum, a grăbit intrarea în comă. Cândva a intrat într-o mică gaşcă, după care s-a dat la o parte, la petreceri poate mai lua câte ceva. Am zis şi noi poate s-au drogat, s-au dus într-un club studenţesc, dar în urma analizelor nu s-a pomenit de aşa ceva”, a mai relatat femeia care trebuie acum să îşi îngroape fiul.

Totuşi, numele lui Mădălin Alin Leopa, zis “Kid” (21 ani), apare într-un dosar al DIICOT, fiind vorba despre trafic de droguri. În total, 20 de brăileni, cu vârste cuprinse între 17 şi 43 de ani, au fost daţi pe mâna judecătorilor, după ce au comercializat ori au deţinut etnobotanice, haşiş sau marihuana.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro