La mai bine de patru ani de la săvârşirea faptei, Adrian Dumitru, în vârstă de 35 de ani, a fost pus sub învinuire şi trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, "în perioada martie - aprilie 2011, în calitate de agent de vânzări, inculpatul a folosit şi traficat, în interesul său ori pentru altul, bani sau bunuri pe care le-a gestionat, cauzând o pagubă SC «Syly Com» SRL Brăila de 28.346,26 lei".
Sesizarea reprezentanţilor SC "Syly Com" SRL Brăila, îndreptată împotriva lui Adrian Dumitru, a fost înregistrată pe 27 octombrie 2011, brăileanul fiind suspectat, iniţial, că ar fi delapidat suma de 35.000 lei din gestiunea societăţii.
Adrian Dumitru a ocupat funcţia de agent de vânzări la SC "Syly Com" SRL Brăila - firmă având ca obiect de activitate distribuţia de ţigări - în perioada 2008 - 2011, în baza unui contact individual de muncă, având întocmită şi o fişă a postului. Încă de la începutul activităţii, acestuia i-au fost puse la dispoziţie pe bază de semnătură facturiere, chitanţiere, precum şi un autoturism cu care se deplasa în zona de responsabilitate, respectiv judeţele Brăila, Galaţi şi Ialomiţa.
În ziua de 14 aprilie 2011, precizează anchetatorii, comisia de inventariere a societăţii brăilene a verificat gestiunea tuturor agenţilor de vânzări din subordine, constatând mai multe nereguli în gestiunea lui Adrian Dumitru. Conform notei explicative întocmite a doua zi, agentul de vânzări şi-a luat angajamentul că va recupera prejudiciul cauzat firmei.
Ulterior, după sesizarea autorităţilor, s-a dispus efectuarea unei expertize contabile judiciare în urma căreia s-a stabilit un prejudiciu total de 28.436,26 lei în dauna SC "Syly Com" SRL Brăila. Audiat în calitate de suspect, fostul angajat al societăţii brăilene a precizat că nu este de acord cu concluziile raportului de expertiză contabilă judiciară, "întrucât a vândut marfa la negru, la solicitarea reprezentanţilor societăţii, iar banii încasaţi au fost predaţi fără documente acestora". Dumitru a mai spus că nu a predat încasările către reprezentanţii firmei unde lucra pe bază de documente "din neglijenţă".
Audiat din nou, pe 12 noiembrie 2014, inculpatul nu a recunoscut săvârşirea infracţiunii de delapidare pentru care a fost cercetat, afirmând, din nou, că marfa lipsă a vândut-o "la negru" şi că banii i-a predat şefilor, fără a se descărca din gestiune.
Cazul va fi dezbătut de instanţa de judecată.