Mergi la conţinutul principal

Brăila: vaccinarea anti-Covid, în scădere drastică

* în ultimele două luni, adresabilitatea populației în centrele de vaccinare din Brăila a scăzut de la 400, 500 de persoane inoculate într-o singură zi, la 30 - câte s-au înregistrat luni, 28 februarie * în acest moment, la Brăila mai sunt deschise patru centre de vaccinare, dar cei interesați se pot imuniza și la unii medici de familie

 

Centrele de vaccinare din Brăila sunt tot mai goale de la o zi la alta, din cauza interesului scăzut pentru imunizarea anti-Covid. Luni, de exemplu, în ultima zi a lunii februarie, adresabilitatea populației la vaccinarea anti-Covid a fost de doar 30 de persoane. Un număr extrem de mic, mai ales dacă ne uităm în urmă cu două, chiar trei luni, când treceau pragul centrelor de vaccinare și cabinetelor medicilor de familie din Brăila, peste 400 - 500 de persoane, într-o singură zi.

Potrivit centralizărilor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila, cei mai mulți dintre brăilenii inoculați luni au venit pentru primele două doze de ser, fiind vorba mai exact de 19 persoane, iar restul de 11 s-au vaccinat fie cu doza booster, fie cu doza a doua de la Johnson & Johnson. La cum stau lucrurile în centrele de vaccinare, nici nu este de mirare că, de aproape trei luni, județul nostru nu reușește să treacă pragul de 160.000 de persoane vaccinate de la începutul campaniei, din care nici măcar 100.000 nu sunt vaccinate complet. În altă ordine de idei, din 19 decembrie 2021 și până astăzi, s-au vaccinat anti-Covid, la Brăila, puțin peste 7.300 de persoane. În ceea ce privește vaccinarea în rândul celei mai mici grupe de vârstă, 5-11 ani, până acum la Brăila s-au imunizat 7 copii și, potrivit DSP Brăila, nu au fost înregistrate efecte adverse după inoculare.

Vă reamintim că la Brăila mai sunt deschise patru centre de vaccinare pentru inocularea populației anti-Covid, dintre care două în județ, respectiv unul la Spitalul Orășenesc Făurei, unde se pot vaccina și copiii din grupa 5-11 ani, și unul la Brăila Mall. În municipiu, un centru de vaccinare este amenajat în sala de sport a Liceului Tehnologic ”Anghel Saligny”, iar altul este la Șantierul Naval ”Vard”, acesta din urmă fiind, mai nou, destinat doar grupei pediatrice. Însă, pe lângă aceste centre, brăilenii se mai pot vaccina și la medicii de familie din Brăila, care au acceptat să sprijine campania de vaccinare a populației, fiind 38 de cabinete disponibile în acest sens, atât în municipiu cât și în județ.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro