Mergi la conţinutul principal

Brăila va avea poliţie locală abia în 2010

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, estimează că Poliţia Comunitară se va transforma în Poliţie locală abia la începutul anului viitor. El a precizat că deşi în aceste zile s-a aprobat la nivel de Guvern înfiinţarea Poliţiei locale ca instituţie care va prelua atribuţiile Poliţiei Comunitare, dar şi altele în plus, până la organizarea propriu-zisă a acesteia va mai trece ceva timp: "Poliţia Comunitară va trece efectiv la Poliţia locală, în opinia mea, undeva la începutul anului 2010. Este nevoie de o perioadă de transformare instituţională, ca şi angajare de personal, ca şi preluare de atribuţii noi, pentru că sunt nişte atribuţii care trebuie preluate de persoane pregătite în domeniu. Una este să faci patrulare pe stradă şi cu totul altceva este să te ocupi de circulaţia rutieră. Una peste alta, eu văd funcţionarea Poliţiei locale la începutul anului viitor".
Simionescu a mai explicat că poliţiştii comunitari actuali nu vor deveni automat, cu toţii, lucrători ai Poliţiei locale: "Unii dintre ei, care au susţinut o serie de teste, vor deveni automat poliţişti locali, însă pentru o altă parte, nu. Vor fi testări şi va fi şi o altă cerinţă de şcolarizare. Eu am văzut proiectul de lege, i l-am dat şi domnului Jipa, de la Poliţia Comunitară, să se uite pe el, nu sunt diferenţe majore faţă de reglementările anterioare. Sunt nişte lucruri de specialitate, cum ar fi la circulaţie, instruirea în ce priveşte portul de armă, etc. Noi am discutat la Bucureşti şi va trebui să vedem ce facem inclusiv cu cadrele de conducere, pentru că, deocamdată, nu există o şcoală de poliţişti locali sau comunitari, cum le-am spune. De aceea, am fost de acord să agreăm ideea ca la nivel central, pe lângă şcolile de poliţie sau în cadrul acestor şcoli să existe o grupă sau o secţie pentru poliţişti locali, la care să plătim noi, autorităţile locale, şcolarizarea. Astfel, patru- cinci oameni din fiecare judeţ, vor putea urma aceste cursuri, ca să aibă o pregătire de specialitate".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro