Mergi la conţinutul principal

Brăila, un judeţ cu potenţial turistic

Reliana Bogdan, managerul societăţii "Rocreativ", a reprezentat judeţul Brăila la ediţia de toamnă a Târgului Internaţional de Turism al României, ce a avut loc în perioada 12 - 15 noiembrie, la centrul expoziţional Romexpo din Bucureşti. Aceasta ne-a expus câteva dintre ţintele pe care şi le-a propus în cadrul evenimentului şi câteva planuri pentru viitorul apropiat, ca urmare a experienţei câştigate. Bogdan s-a arătat extrem de încântată de modul în care a fost primit standul CJ Brăila la eveniment şi de interesul manifestat de către vizitatori asupra ofertei turistice şi a potenţialului latent al judeţului nostru. "Am depănat «Poveştile Dunării» împreună cu vizitatori nostalgici, care îşi doresc să revadă în oraş exuberanţa de altădată, să-şi trateze anumite afecţiuni într-o staţiune Lacu Sărat modernizată, care să asigure facilităţi de agrement şi servicii civilizate, să se bucure de o plimbare pe Dunăre până la Galaţi, la bordul unei nave de agrement sau să înnopteze pe perioada unor partide de pescuit în cadrul unor structuri de primire turistică tradiţionale, dotate la nivel european. Totodată, ni s-au solicitat şi informaţii cu privire la posibilitatea organizării unor tabere cu elevi şi studenţi în staţiunea Lacu Sărat, în localităţi legate de Dunăre sau a unor programe de city break, conturându-se un trend generalizat al operatorilor de incoming de a promova la vânzare produse turistice noi, în contextul reconsiderării importanţei valorificării ofertei turistice autohtone", a declarat Bogdan.
De asemenea, sursa citată a precizat că a purtat discuţii cu reprezentanţi din cadrul unor entităţi asociative pentru a schimba informaţii utile şi idei în sprijinul demarării şi la nivelul judeţului nostru a unor iniţiative de parteneriate public-privat care, spune aceasta, pot aduce alături, în proiecte comune, de interes pentru comunitate, operatori economici privaţi cu experienţă în domeniul turismului şi autorităţi publice locale.

"Brăila este unanim apreciată de cunoscători ca având uriaşe posibilităţi de dezvoltare economică"

Şefa SC Rocreativ Trade SRL a mai punctat că tot la această manifestare a analizat împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Turism punctele forte pe care le are Brăila ca posibilă destinaţie pentru vizitatori. "Am primit încurajări că avem toate atuurile pentru a ne reinventa şi crea produse turistice de mare atracţie, care să propulseze Brăila printre centrele de interes turistic. În acest scop voi iniţia în următoarea perioadă consultări cu factori de decizie din cadrul autorităţii de resort, pentru a ne sprijini în demersul Consiliului Judeţean de conturare a unui proiect axat pe dezvoltare strategică în turism, în vederea elaborării unor programe care să faciliteze amplificarea circulaţiei turistice în zonă.
Poate că unii spectatori vor aprecia în mod eronat că Brăila nu se poate compara cu judeţele Braşov, Prahova sau Timiş, dar îi vom dezamăgi, spunându-le că Brăila este unanim apreciată de cunoscători ca având uriaşe posibilităţi de dezvoltare economică prin valorificarea potenţialului turistic antropic şi natural-geografic, numai să ştim să demarăm accelerat conturarea unor programe în acest sens şi să vrem să recunoaştem că vom pierde startul în competiţia cu alte zone, dacă vom continua să privim cu neîncredere activitatea începută în cadrul societăţii", a afirmat Reliana Bogdan. Sursa citată a mai adăugat că prin participarea la târg, societatea şi-a propus să atragă atenţia şi asupra faptului că Brăila s-a înscris în cursa pentru titlul de capitală europeană a culturii în 2021. În acest context, s-au prezentat mai multe materiale promoţionale la eveniment, iar managerul Muzeului "Carol I", Ionel Cândea a lansat cartea "Cetatea Brăilei".

Bogdan ar vrea să organizeze mini-circuite turistice

Reliana Bogdan a indicat că, din punctul său de vedere, principalul aspect asupra căruia administraţia judeţeană ar trebui să se concentreze este promovarea intensivă a Brăilei. Şefa "Rocreativ" a indicat că cel mai important atu al zonei îl reprezintă Dunărea, care deschide foarte mult calea către organizarea de mini-circuite turistice, însă mai trebuie lucrat la zona infrastructurii. "Dacă am presupune că o agenţie de turism vrea să ofere un program la cererea unei companii care îşi doreşte să facă la sfârşit de săptămână un team building, s-ar putea organiza fără probleme un astfel de tur. Ar putea veni la Brăila, i-am caza deocamdată la Hotel Orient, unde sunt condiţii foarte bune. Tot acolo le putem oferi un spectacol al comunităţii elene, de exemplu. A doua zi i-am putea plimba pe Dunăre câteva ore, după care să le facem un tur al sitului istoric. Le putem arăta tot ce are Brăila unic. Muzeul Brăilei, Biserica Greacă unde există Izvorul Tămăduirii, Biserica Sfinţii Arhangheli care provine dintr-o fostă geamie şi este singura biserică din ţară fără turle. Mai există două, în Iugoslavia şi în Bulgaria. Le mai putem arăta Staţiunea Lacu Sărat, Mănăstirea Măxineni, Faleza, Grădina Publică şi după-amiază le facem la Restaurantul Carol un program legat de comunitatea lipovenească. Sunt câteva lucruri pe care, văzându-le, oamenii ar pleca cu o impresie bună de la Brăila", a conchis Bogdan.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro