Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila se pregătește pentru vaccinarea anti-Covid-19

* potrivit unei informări transmise de Prefectura Brăila, vor fi în ființate 11 centre de vaccinare în municipiu, 3 în județ - în orașele Ianca, Însurăței și Făurei, plus un centru mobil pentru comunele Mărașu și Frecăței din Insula Mare * pentru personalul medical se vor amenaja centre de vaccinare în cele patru spitale din municipiu și județ

 

Încep pregătirile pentru campania de vaccinare împotriva Covid-19 de anul viitor. În județul Brăila, potrivit unei informări transmise de subprefectul Simona Drăghincescu, vor fi amenajate 15 centre de vaccinare - 11 în municipiu, 3 în județ și un centru mobil.

Astfel, în municipiu, vaccinul anti-Covid-19 se va face în următoarele centre:

Sala de Sport a Școlii Gimnaziale “Mihu Dragomir”, Sala de Sport a Liceului Tehnologic “Anghel Saligny”, Sala de Sport a Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu”, Sala de Sport a Liceului cu Program Sportiv, Sala de Sport a Colegiului Național “Gheorghe Munteanu Murgoci”, Sala de Sport a Liceului Teoretic “Nicolae Iorga”, Sala de Sport a Școlii Gimnaziale “Mihail Sadoveanu”, Sala de Sport a Școlii Gimnaziale “Fănuș Neagu”, Sala de Sport a Liceului Tehnologic “Edmond Nicolau”, Sala de Sport a Colegiului Național “Nicolae Bălcescu” și Sala de Sport a Școlii Gimnaziale “Nedelcu Chercea”.

La aceste unități de învățământ se vor putea vaccina cei din municipiul Brăila și din comunele Cazasu, Chiscani, Gemenele, Gropeni, Măxineni, Romanu, Salcia Tudor, Scorțaru Nou, Siliștea, Tichilești, Tudor Vladimirescu, Unirea și Vădeni.

În județ se vor înființa următoarele centre:

- Ianca - Sala de Sport a Campusului Școlar “Nicolae Oncescu” - pentru cei din orașul Ianca și comune Bordei Verde, Grădiștea, Mircea Vodă, Movila Miresii, Racovița, Rîmnicelu, Șuțești, Traian;

- Însurăței - Sala de Sport “Grivița Roșie” - pentru orașul Însurăței și comunele Bărăganu, Berteștii de Jos, Ciocile, Dudești, Roșiori, Stăncuța, Tufești, Victoria, Viziru, Zăvoaia;

- Făurei - Sala de Sport a Liceului Teoretic “G. Vâslan” Făurei - pentru orașul Făurei și comunele Cireșu, Galbenu, Jîrlău, Surdila-Găiseanca, Surdila - Greci, Ulmu, Vișani.

Va mai exista și un Centru mobil pentru comunele Frecăței și Mărașu din Insula Mare a Brăilei.

“Pentru personalul propriu din cadrul unităților spitalicești din județul Brăila, se vor înființa 4 centre de vaccinare în cadrul: Spitalului Județean de Urgență Brăila, Spitalului de Pneumoftiziologie Brăila, Spitalului de Psihiatrie Brăila și Spitalului Orășenesc Făurei”, se precizează în informarea transmisă de Prefectură.

 

900 centre de vaccinare în toată țara

Aproape 900 de centre de vaccinare au fost identificate de autorități pentru imunizarea populației, din care 302 viitoare centre sunt destinate vaccinării anti-Covid-19 a personalului medical din unitățile sanitare. Potrivit Ministerului Sănătății, numărul total al centrelor va fi definitivat săptămâna aceasta.

 
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii