Mergi la conţinutul principal

Brăila Science Festival. Primul festival de ştiinţe pentru copii vine la “Bălcescu”!

• evenimentul va avea loc pe 21 septembrie şi se adresează copiilor care vor să descopere biologia, fizica, chimia etc. prin intermediul experimentelor • înscrierile se fac până pe 12 septembrie, pe pagina de Facebook a evenimentului - Brăila Science Festival

 

Crezi că ştiinţele sunt anoste şi abstracte? Crezi că înţelegerea lumii care te înconjoară este rezervată unor oameni selecţi? Crezi că a înţelege biologia, chimia, fizica, robotica şi alte domenii este inutil, chiar imposibil? Atunci vino să îţi demonstrăm contrariul la Brăila Science Festival, primul festival de ştiinţe din oraşul nostru, eveniment ce va avea loc pe 21 septembrie, între orele 11.00-17.00, la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu”.

Organizat pe modelul târgurilor de ştiinţe din occident, Brăila Science Festival urmăreşte să trezească interesul copiilor pentru domeniile STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică) şi să redefinească viziunea publicului larg despre ştiinţe dintr-una predominant teoretică într-una bazată pe întrebare, descoperire şi experimentare.

În spatele acestui eveniment se află Cezar Barbu, fost absolvent al Colegiului “Bălcescu” şi olimpic la biologie. După ce şi-a luat licenţa în Ştiinţe Fiziologice la o universitate din Marea Britanie, Cezar s-a întors în România şi a fost admis la Facultatea de medicină din Iaşi, fiind student în anul I. Tânărul susţine că la facultatea din Anglia a descoperit că predarea ştiinţelor implică foarte multă practică, nu doar tone de caiete cu noţiuni teoretice, motiv pentru care s-a decis să le arate şi copiilor brăileni cât de interesante şi distractive pot fi fizica, chimia, biologia, robotica etc.

“Iniţiativa a plecat de la propria experienţă pe care am avut-o cu examenele britanice, în care componenta practică este semnificativă şi centrală, cu axare pe înţelegere, în contrast cu frustrările personale generate de accentul pe teorie al curriculelor româneşti, ocazional presărate de iniţiativa profesorului de a introduce ceva practică. În Marea Britanie am descoperit popularitatea şi utilitatea conceptului de reţea de alumni (absolvenţi ai facultăţii), prin care se menţine o legătură constantă între realitatea pieţei muncii şi întrebările studenţilor privitoare la direcţiile în care se pot orienta profesional”, susţine Cezar.

Intrarea la festival este liberă, însă copiii trebuie să se înscrie pentru a participa pe pagina de Facebook “Brăila Science Festival”, data limită fiind 12 septembrie. De asemenea, este nevoie şi de experimentatori, elevi voluntari care să le arate copiilor tot felul de experimente. Pentru aceştia, înscrierile se fac prin completarea unui formular online.

“Cu mic, cu mare, vă aşteptăm să descoperiţi fenomene ştiinţifice nebănuite care vă însoţesc la tot pasul, prezentate în mod interactiv şi distractiv de către profesorii, studenţii şi elevii voluntari. Suntem siguri că veţi pleca acasă cu spirit explorator şi entuziasm! Nu uita să aduci cu tine câţiva prieteni şi multă  curiozitate!”, este invitaţia lansată de Cezar Barbu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro