• asta arată un nou studiu realizat de platforma de imobiliare Storia.ro • răspunsurile celor peste 4.200 de brăileni au plasat oraşul nostru pe locul 38 în topul naţional • de asemenea, Brăila este unul dintre cele mai “murdare” oraşe din România, ocupând locul 39 în clasamentul naţional
Brăila se află printre oraşele cu cel mai slab acces la restaurante şi magazine. Asta reiese dintr-o nouă analiză realizată de platforma de imobiliare Storia.ro în colaborare cu agenţia de cercetare D&D Research. Studiul a analizat percepţia cetăţenilor asupra accesului la magazine şi restaurante în regiunile, oraşele şi cartierele în care aceştia locuiesc.
Astfel, potrivit răspunsurilor date de cei 4.253 de brăileni care au participat la studiu, oraşul nostru se află pe locul 38 în clasamentul naţional.
Pe primele trei poziţii în clasamentul oraşelor cu cel mai bun acces la magazine şi restaurante se află Oradea, Târgu Mureş şi Timişoara. Top 10 oraşe este completat de Târgu Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Braşov, Râmnicu Vâlcea, Cluj-Napoca şi Craiova. Ultimele poziţii sunt ocupate de Alexandria, Ilfov şi Giurgiu. Alături de Brăila, în clasamentul celor mai dezavantajoase zece oraşe prin prisma criteriului analizat se mai află Botoşani, Iaşi, Vaslui, Zalău, Buzău şi Satu Mare.
Conform celor 42.000 de utilizatori care au evaluat Bucureştiul şi cartierele în care locuiesc, Capitala ocupă a şaptea poziţie în topul naţional.
Pentru realizarea clasamentului, participanţii studiului au fost invitaţi să evalueze oraşele şi cartierele în care locuiesc din punct de vedere al accesului la magazine şi restaurante, de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar menţiunile care au primit cel puţin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.
Reamintim că Brăila se află pe ultimul loc şi la capitolul facilităţi de recreere. Potrivit autorilor cercetării, oraşul de la Dunăre stă cel mai prost la capitolul acces la spaţii verzi, activităţi sportive şi culturale. De asemenea, Brăila este unul dintre cele mai “murdare” oraşe din România, ocupând locul 39 în clasamentul naţional în ceea ce priveşte percepţia cetăţenilor asupra nivelului de curăţenie din oraşele şi cartierele în care locuiesc.
Studiul “Oraşe şi cartiere din România” se va desfăşura pe tot parcursul anului 2017. Cetăţenii pot acorda note oraşului şi cartierului în care locuiesc prin completarea unui chestionar. Printre criteriile de evaluare se numără costul general al vieţii, accesul la instituţiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curăţenia şi zgomotul din mediul urban, spaţiile verzi, situaţia transportului public sau accesul la instituţiile educaţionale.