Brăila prietenoasă cu locuitorii ei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Brăila prietenoasă cu locuitorii ei

• este ceea ce vrea Mihai Isvoranu, candidatul USR – PLUS la primăria municipiului

 

Vorbesc mereu despre avantajele competitive ale Brăilei care ar trebui folosite de administraţia oraşului pentru prosperitate economică: suntem al 11-lea oraş ca mărime al ţării, suntem oraş la Dunăre, suntem la graniţa de est a Uniunii Europene, suntem la trei ore distanţă de Bucureşti.

Astăzi vorbesc despre lucrurile aparent mărunte, dar care ne fac viaţa mai frumoasă zi de zi, cele care dau calitatea vieţii locuitorilor unui oraş.

Eu cred că municipiul Brăila poate deveni un oraş în care să ne mândrim cu calitatea vieţii, un oraş unde să îţi doreşti să locuieşti, mai mult chiar, un oraş în care şi alţii să îşi dorească să vină să îşi petreacă timpul liber sau să cumpere o casă unde să locuiască la pensie.

Parcurile mari ale oraşului trebuie să devină nişte destinaţii cu adevărat plăcute pentru brăileni: curăţenie, spaţii de promenadă, spaţii pentru servicii. Toate spaţiile verzi din oraş trebuie îngrijite şi scoase din starea de paragină ca să avem un oraş verde, în care să putem respira. Să avem coşuri de gunoi, alei curate, spaţii amenajate unde adulţii să poată bea o cafea, iar copiii să poată cumpăra o îngheţată.

Locuri de joacă moderne şi sigure pentru copii trebuie amenajate în toate cartierele. Există prea puţine astfel de locuri în oraş, există în schimb destule terenuri părăsite, pline de gunoi, nefolosite, care pot fi transformate cu efort minim.

Construcţia unor piste de biciclete nu doar că reduce gradul de poluare a oraşului, dar încurajează brăilenii să facă mişcare. O pistă de biciclete pe faleză, de exemplu, va face ca faleza să devină un punct de interes pentru un număr mai mare de oameni, vor apărea mici afaceri, iar primăria va putea crea parteneriate public – private prin care să atragă antreprenorii. Îmi doresc să văd pensionari mergând cu bicicleta prin Brăila, aşa cum fac şi în alte oraşe din Europa. Ar fi, de asemenea, un prim pas ca să includem Brăila în traseele europene de turism pe bicicletă.

În fine, tinerii Brăilei, dar şi părinţii lor trebuie să aibă unde bea o bere seara şi unde dansa o noapte întreagă, dacă asta vor. Modul în care ne petrecem timpul liber este extrem de important pentru sănătatea psihică şi chiar fizică. Îmi propun să transform faleza într-un loc de promenadă plin cu terase şi restaurante unde brăilenii să îşi poată petrece serile, sfârşiturile de săptămână şi să îşi poată scoate musafirii. Îmi propun să revitalizez centrul vechi al oraşului şi să reînviem terasele cu bragă şi cafea. Îmi propun să încurajez dezvoltarea industriei ospitalităţii în oraş, lucru care ar fi benefic pentru localnici, dar ar încuraja şi dezvoltarea turismului.

 

Minte sănătoasă în corp sănătos

Cred cu tărie că sportul de masă înseamnă oameni mai sănătoşi şi mai plini de energie.

Vreau să investim în refacerea terenurilor de sport în cartiere şi a bazelor sportive de masă pentru toţi copiii. De ce? Pentru că, dacă învăţăm copiii să facă sport de mici, mai târziu asta se va traduce în gradul de sănătate al populaţiei.

Curţile şcolilor trebuie urgent modernizate şi folosite conform destinaţiei lor iniţiale – adică spaţii în care elevii să poată face sport. Aceste curţi ar putea fi astfel folosite foarte simplu după închiderea cursurilor ca terenuri de sport şi de joacă pentru copii şi adolescenţi. Diferitele terenuri virane care stau pline de gunoi pot fi şi ele transformate în spaţii pentru sport.

Cred cu tărie că finanţarea sportului este esenţială pentru a încuraja sportul de masă şi pentru a creşte noi campioni.

Brăila nu are infrastructură pentru sport, dar are campioni. Vreau să schimb acest lucru. Vreau să investim în baze sportive, în bazine de înot, în pistă de atletism, în promovarea sportului în rândul copiilor şi tinerilor, în promovarea campionilor brăileni ca modele de urmat.

De unde fonduri pentru aceste proiecte? Răspunsul este acesta: Programul Operaţional Regional, prin câteva dintre axele sale prioritare.

Acţiunea 3.3. Regenerarea spaţiilor urbane degradate, inclusiv prin promovarea investiţiilor ce promovează infrastructura verde în zonele urbane.

Acţiunea 3.4. Reconversia funcţională a terenurilor virane degradate/ neutilizate/ abandonate.

Acţiunea 3.5 Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ şi zona lor funcţională prin investiţii în dezvoltarea infrastructurii urbane curate (infrastructuri de transport, ciclism, material rulant, combustibili alternativi, culoare de mobilitate), bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro