Mergi la conţinutul principal

Brăila participă la Festivalul Sportului Nilufer din Turcia

• este vorba despre participarea unei echipe de fotbal de băieţi, ce va merge la Festivalul Sportului Nilufer 2018 din Turcia, în perioada 4 - 13 mai • ca reprezentant al CLM, pentru a participa la eveniment, a fost selectat viceprimarul Alexandru Jantea • tot cu această ocazie s-a stabilit că o altă delegaţie din Brăila, în frunte cu consilierul municipal PSD Dumitru Florin, va participa în perioada 10 - 13 mai, la Zilele Oraşului Shumen din Bulgaria • ambele localităţi sunt înfrăţite cu Municipiul Brăila

 

Consilierii municipali au aprobat, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM Brăila, participarea unor delegaţii la două evenimente ce vor avea loc, în luna mai, în oraşele cu care municipalitatea a semnat o înţelegere de înfrăţire. Este vorba despre Festivalul Sportului Nilufer 2018, ediţia a XVII-a, organizat de Districtul Nilufer, oraşul Bursa din Turcia (în perioada 04 - 13 mai) şi  Zilele Oraşului Shumen din Bulgaria (în perioada 10 - 13 mai). În ambele cazuri, invitaţia a venit din partea administraţiilor străine, tocmai ca urmare a înfrăţirii cu Brăila, iar municipalitatea a decis să răspundă pozitiv, astfel că propunerile au fost dezbătute şi aprobate în CLM.

La Festivalul Sportului Nilufer 2018, oraşul nostru va participa cu o echipă de fotbal masculin de juniori, care va fi însoţită şi de o delegaţie din partea administraţiei. Potrivit primarului Marian Dragomir, componenţa acesteia este stabilită de Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila. Potrivit conducerii ISJ Brăila, la eveniment vor participa elevi cu vârste cuprinse sub 13 ani de la mai multe şcoli şi licee (cu excepţia LPS), aceştia fiind selectaţi în baza performanţelor obţinute în campionatul judeţean de fotbal. Pentru deplasare a fost alocată suma de 13.373,83 lei din bugetul Casei de Cultură a Municipiului. În turneu participă 10 echipe de fotbal. Practic, în afară de cea din Brăila, în competiţie intră echipe din Ardino - Bulgaria, Asenovgrad - Bulgaria, Dinar - Turcia, Gorse Delchev - Bulgaria, Golpazari - Turcia, Hanau - Germania, Lublin - Polonia, Mykolayiv - Ucraina şi Tut - Turcia. Echipele sunt formate din 10 sportivi şi 2 antrenori.

“Ţinând seama de specificul manifestărilor organizate de partenerul străin, Inspectoratul Judeţean Brăila a recomandat şi propus participarea unei echipe de fotbal băieţi. La nivel de reprezentare administrativă, municipalitatea a propus o delegaţie formată din reprezentanţi ai CLM şi ai Aparatului de Specialitate al Primarului, însoţiţi de un translator”, se arată în raportul proiectului de hotărâre.

Din acelaşi document aflăm devizului estimativ, în care se detaliază costurile călătoriei astfel: costul transportului auto Brăila - Turcia şi retur - 3.452 lei, taxe drum - 282 lei, asigurările medicale pentru 19 persoane - 1.330 lei, cazarea în Istanbul pentru 6 persoane (2 nopţi) - 1.974 lei şi diurna pentru 6 persoane (primar, consilier municipal, reprezentanţi, şofer şi translator) pentru 6 zile - 5.335 lei şi cheltuieli cu materiale promoţionale - 1.000 lei. În proiect se mai specifică faptul că deplasarea se va realiza cu autocarul Teatrului de Păpuşi Brăila, conducătorii auto fiind angajaţii instituţiei. Subliniem că în documentele ataşate proiectului se specifică faptul că sosirea echipelor şi delegaţiilor va avea loc pe 6 mai, ceremonia de deschidere pe 7 mai, meciurile pe grupe pe 8 şi 9 mai, semifinala, finala şi ceremonia de închidere pe 10 mai, echipele şi delegaţiile urmând să plece următoarea zi, pe 11 mai.

Tot la acest proiect, consilierii municipali au aprobat prin vot secret reprezentantul CLM Brăila care va participa la delegaţie. Este vorba despre viceprimarul Alexandru Jantea, care a primit 25 voturi “pentru” şi 1 “împotrivă”, în timp ce un vot a fost anulat.

 

PSD-situl Dumitru Florin merge la Zilele Oraşului Shumen

În cadrul aceleiaşi şedinţe, membrii CLM Brăila au stabilit şi alocarea sumei de 5.004 lei, din bugetul Casei de Cultură a Municipiului, în vederea participării unei delegaţii la Zilele Oraşului Shumen, în perioada 10 - 13 mai.

Şi în acest caz a fost stabilit un reprezentant al Consiliului prin vot secret. De această dată, la propunerea social-democratului Sorin Boşneag, a fost selectat colegul acestuia de partid, Florin Dumitru, care a primit 26 voturi “pentru” şi 1 “împotrivă”, din totalul de 27 de buletine de vot introduse în urnă.

Precizăm că şi în acest caz invitaţia de a participa la eveniment a venit din partea autorităţilor din Bulgaria. Devizul estimativ stabilit prin proiectul de hotărâre pentru această călătorie arată în felul următor: 2.500 lei pentru transportul auto Brăila - Bulgaria şi retur (cu o firmă specializată care asigură maşina, taxele de drum şi şofer), 200 lei - asigurări medicale pentru cinci persoane, 2.304 lei pentru diurna a 5 persoane (primar/viceprimar, consilier local municipal, reprezentant pe zona cultură, translator, reprezentant pe zona administraţie) pe 3 zile.

Reamintim că înţelegerea de înfrăţire între Brăila şi Nilufer (Turcia) a fost încheiată încă din anul 2002, iar cea cu Shumen (Bulgaria), anul trecut.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro