Mergi la conţinutul principal

Brăila menține trendul descrescător, la îmbolnăviri Covid-19

* în județul Brăila, la fel ca în multe alte județe ale țării, situația Covid se mai detensionează, fiind înregistrate cu 14 cazuri noi mai puține față de săptămâna trecută * * și numărul spitalizărilor a scăzut săptămâna aceasta la Brăila, unde nu s-a mai înregistrat niciun deces din cauze asociate Covid

 

 

 

Evoluția Covid-19 arată tot mai bine de la o săptămână la alta! Cel puțin în județul nostru numărul infectărilor a scăzut sub pragul zilnic de 50 de noi cazuri, mai puține cu 14 față de săptămâna trecută.

Conform cifrelor puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila, în primele trei zile ale acestei săptămâni, respectiv perioada 19-21 septembrie, în județul nostru au fost confirmate 49 de cazuri noi de coronavirus, dintr-un total de 450 de teste efectuate. Ce-i drept, și numărul testelor a fost mai mic în această săptămână, cu 53 chiar, dar și acesta poate fi un indicator al adresabilității scăzute a pacienților în unitățile medicale sau spitalicești.

În ceea ce privește situația din spitale, tot în perioada 19-21 septembrie, la Brăila mai erau internați cinci pacienți Covid, din care trei au decis externarea pe propria răspundere, iar pe secția ATI se mai aflau miercuri, 21 septembrie a.c., doar două persoane infectate. Și, la fel ca săptămâna trecută, în această perioadă, la Brăila, nu a mai fost înregistrat niciun deces din cauze asociate Covid.

Si la nivel național lucrurile par a se îndrepta în direcția bună. Miercuri, autoritățile centrale au anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.645 de cazuri noi de Covid, depistate în urma efectuării a 18.823 de teste. Tot la nivel național, au fost înregistrate miercuri, 13 decese din cauze asociate Covid, care prezentau comorbidități, dar din păcate, majoritatea persoanelor erau nevaccinate, respectiv 11, în timp ce alți 121 de pacienți erau monitorizați pe secția ATI.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro