Cursul s-a derulat în perioada 15 ianuarie - 15 aprilie, a avut 120 de ore de teorie, 240 de ore de practică şi s-a finalizat joi seara, printr-o festivitate de înmânare a certificatelor. Cei 12 absolvenţi sunt: Florian Maradale, Silvia Nanu, Maria Mocanu, Florin Iancu, Ecaterina Dumitrache, Angela Ciobotă, Felicia Ciobotă, Rodica Călin, Valeria Mărgineanu, Ionel Mărgineanu, Istvan Korpos, Raluca Şişu. Instructor a fost singurul meşteşugar din zonă, Marcel Mocanu, din comuna Braniştea, Galaţi.
"Absolvenţii noştri sunt pregătiţi să meargă la târgurile de profil din ţară, să înceapă să câştige din aceşt meşteşug pe care l-au învăţat. Uşa Centrului de Creaţie le va fi deschisă până când ei se pun pe picioare, vor avea propriile lor cuptoare în care să-şi ardă producţiile pentru a le putea comercializa. Pregătirea lor va contiua cu instruire în antreprenoriat. De asemenea, în iarnă, vom mai organiza cursuri de modelator ceramică", a explicat Maria Puşcaciu, directorul Centrului de Creaţie. La ceremonie au prezentat un moment artistic cu prelucrări folclorice corala "Camerata" a Centrului de Creaţie, condusă de prof. Paraschiva Moise, şi tânăra interpretă de muzică populară Andra Fusaru. După momentul muzical, proaspeţii absolvenţi au devenit profesori pentru copiii dornici să modeleze ceva cu mâinile lor.
La punerea în practică a acestui proiect european au mai participat: Asociaţia Regională de Consultanţă şi Asistenţă, filiala Brăila, Şcoala Oamenilor de Afaceri din Călăraşi şi Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă Tulcea. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 "Investeşte în oameni!".