Mergi la conţinutul principal

Brăila, la mijlocul topului judeţelor cu maşini vechi

• media de vârstă a maşinilor din judeţul nostru este undeva la 13,4 ani, adică aproape de media naţională (13,3 ani) • cele mai „tinere” automobile sunt în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Argeş (sub 13 ani)

 

Un clasament dat publicităţii de către Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) arată că judeţul nostru se poziţionează undeva la mijlocul clasamentului când vine vorba despre vârsta maşinilor aflate în circulaţie. Potrivit acestor date, cele mai noi maşini sunt în capitală, şi încă în 2 judeţe, respectiv Ilfovul şi Argeşul. Astfel, cele mai noi maşini se află în judeţul Ilfov, cu o medie a parcului de 10 ani, urmat de Bucureşti (10,6 ani) şi Argeş (12,6 ani). 

În eşalonul doi, cu vârste care se situează în jurul valorii mediei naţionale (13,3 ani) a parcului auto sunt judeţele Constanţa (13 ani), Iaşi (13 ani), Braşov (13,1), Galaţi (13,2), Giurgiu (13,3), Călăraşi (13,3 ani), Tulcea (13,3), Vrancea (13,3) şi Brăila (13,4).

Pe următoarea treaptă sunt judeţele Ialomiţa, Prahova, Dâmboviţa, Vâlcea, Sibiu, Cluj, Bacău şi Neamţ, în cazul cărora maşinile au în medie o vechime cuprinsă între 13,5 şi 14 ani.

În fine, în 22 din totalul de 42 de unităţi administrativ teritoriale din România, parcul auto are o vechime medie de peste 14 ani, cu maxime de peste 15 ani în Arad, Mehedinţi, Sălaj, Caraş Severin şi Suceava.

“Eliminarea Timbrului de mediu va genera serioase probleme de siguranţă în trafic, ca urmare a creşterii numărului de autovehicule vechi, multe dintre ele, într-o stare tehnică precară, departe de nivelul de conformitate cu normativele constructorului”, se arată în raportul celor de la APIA, asociaţie care a criticat decizia autorităţilor de a elimina taxa de timbru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro