Mergi la conţinutul principal

Brăila, invadată de fluturi!

• insectele, din specia Buha Gamma, sunt favorizate de existenţa multor zone pline de buruieni pe raza municipiului  • pentru combaterea lor, Primăria trebuie să aplice insecticide pe spaţiul public, iar cetăţenii trebuie să facă acelaşi lucru în propriile gospodării

 

Potrivit specialiştilor, fluturii care au invadat pur şi simplu, în ultimele zile, multe zone ale Brăilei fac parte din ordinul Lepidopterelor, se numesc Buha Gamma, sunt de culoare cenuşie şi brun-violet şi preferă zonele cu flori, arbuşti, vegetaţie sălbatică şi buruieni (de care Brăila nu duce lipsă). Respectivii fluturi sunt în perioada de înmulţire, iar vegetaţia foarte abundentă precum şi condiţiile de  vreme (căldură - umiditate) le facilitează numărul mare. Buha Gamma are trei generaţii de dezvoltare pe an, depune ouă pe spatele frunzelor, iar larvele atacă timp de circa două săptămâni, din „meniu” făcând parte inclusiv leguminoasele, arborii şi arbuştii sau culturile agricole. Fluturii amintiţi produc disconfort prin pătrunderea în locuinţe şi zborul lor haotic,  iar înmulţirea le este favorizată şi de faptul că mulţi cetăţeni nu îşi tratează preventiv grădinile”, ne-a declarat ing. Florentina Pascal, şefa Oficiului Fitosanitar Brăila.

Cât priveşte acţiunile ce trebuie întreprinse de Seroplant şi Primărie, efectul maxim se obţine prin folosirea atomizoarelor, în mod repetat şi în zonele cu probleme care, din păcate, sunt prea multe pe teritoriul Brăilei. La rândul lor, cetăţenii trebuie să se asigure cu  plase la uşi şi ferestre, iar în grădini să se efectueze tratamente adecvate, pentru a se veni în sprijinul celor declanşate de Primărie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro