Mergi la conţinutul principal

Brăila frumoasă, văzută prin obiectivele şi ochii a opt fotografi

• cei opt “şi-au unit forţele” şi au organizat, duminică după-amiază, în Grădina Mare, o expoziţie de fotografie intitulată “Clipe din Brăila” • evenimentul a urmărit să aducă în faţă publicului o altă faţă a oraşului, fotografii reuşind prin cadrele suprinse să transforme ordinarul în extraordinar

 

Opt fotografi pasionaţi din Brăila “şi-au unit forţele” şi duminică după-amiază, în Grădina Mare, şi-au prezentat o mică parte din lucrări în cadrul expoziţiei “Clipe din Brăila”. Prin acest eveniment, aceştia au vrut să arate o altă faţă a Brăilei - Brăila frumoasă - fotografiile expuse fiind imagini din oraşul nostru suprinse în diferite locuri şi momente.

Expoziţia a atras brăileni de toate vârstele. Tineri sau bătrâni, aceştia au venit să admire imaginile realizate de cei opt artişti.

“Aceste fotografii au fost realizate pe parcursul unui an. Am vrut prin această expoziţie să arătăm o altă parte a Brăilei, una pe care trecătorii n-o observă. În medie, pentru a edita o fotografie şi a ajunge la forma finală, cea pe care o vedeţi expusă aici, durează cam o zi”, ne-a declarat Lucian Crestez, organizatorul expoziţiei.

Duminică seara, după încheierea expoziţiei, Lucian a împărtăşit pe pagina sa de Facebook “clipe din Grădina Mare”, adică fotografii realizate în cadrul evenimentului, însoţite de următorul mesajul: “Expoziţia organizată împreună cu Primăria Municipiului Brăila a fost un succes. Brăilenii au venit în număr foarte mare pentru a admira fotografiile, iar asta mă face să îmi doresc să organizăm astfel de expoziţii mai des. A fost o plăcere să schimb câteva cuvinte cu oamenii care ne-au vizitat, oameni interesaţi de fotografie şi de oraşul Brăila”.

În cadrul evenimentului, alături de Lucian Cretez, au fost expuse fotografii realizate de Ciprian Costache, Sorin Rizu, Ciprian Chirilă, Loredana Bardaş, Dragoş Custură, Codrin Novacescu şi Barbosu' Production.
“Lucrările cu care am venit la expoziţie sunt considerate, cel puţin de mine, lucrări de fotografie de Fain Art, ceea ce presupune compunerea unor elemente într-o fotografie care să ilustreze o poveste. Cadrele astea au fost făcute special pentru această expoziţie şi au fost realizate în ideea de a arăta o Brăila altfel, locuri din Brăila văzute altfel decât le vede lumea în mod obişnuit”, ne-a spus artistul cu numele “de scenă” Bărbosu' production.

Cei opt fotografi au reuşit prin cadrele suprinse să transforme imagini cu locuri obişnuite, pe lângă care brăilenii nepăsători trec zi de zi, în lucrări extraordinare.

“Fotografiile sunt o selecţie a ceea ce îmi place mie cel mai mult să fotografiez, adică ineditul. Îmi place să surprind lucruri obişnuite cărora oamenii nu le dau importanţă. Spre exemplu, când plouă, toată lumea se grăbeşte să intre la adăpost. Mie îmi place să ies să prind frumosul din momentul ăla de care lumea se fereşte. Majoritatea fotografiilor sunt făcute la răsărit şi la apus sau chiar în timpul nopţii. Eu le editez foarte puţin, încerc să surprind cât mai mult naturalul şi să redau naturalul în fotografia pe care o fac”, ne-a declarat Ciprian Costache.

Expoziţia “Clipe din Brăila” a fost organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila, iar decorul a fost asigurat de Sayes Atelier.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro