Mergi la conţinutul principal

Brăila fără prefect. Guvernul l-a demis pe Paladi, în şedinţa de marţi

• singura care a rămas în funcţie este Rada Sterea, subprefectul judeţului • alături de George Paladi, au mai fost demişi şi alţi prefecţi din ţară • cel propus pentru a-i lua locul ar fi liberalul Cătălin Boboc, dar care nu poate fi numit deocamdată, deoarece nu este funcţionar public

 

Guvernul Orban a lăsat Brăila fără prefect, după ce în şedinţa de marţi, 10 decembrie, a adoptat o hotărâre prin care l-a demis pe George Adrian Paladi şi nu a numit o altă persoană pentru a ocupa această funcţie. Putem spune că a avut loc “maratonul” demiterilor şi numirilor de prefecţi şi subprefecţi în ţară, deoarece din 62 de hotărâri adoptate în şedinţă, 55 au vizat acest aspect.

Astfel, zvonul că George Paladi ar urma să fie schimbat din funcţie şi înlocuit cu liberalul Cătălin Boboc, s-a adeverit pe jumătate, deocamdată. Iniţial, ieri dimineaţă, informaţia ne-a fost transmisă pe surse, pentru că pe site-ul Guvernului nu fusese încă actualizată lista cu hotărârile adoptate în şedinţa din 10 decembrie. Câteva ore mai târziu, demiterea lui Paladi a fost confirmată oficial, printr-un comunicat de presă emis de Executiv. Alături de prefectul de Brăila, au mai fost demişi prefecţii judeţelor Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, dar şi a municipiului Bucureşti, în timp ce în cazul prefectului de Ialomiţa s-a adoptat o hotărâre privind “constatarea încetării de drept a raportului de serviciu”. De asemenea, au fost numiţi alţi prefecţi doar pentru o parte dintre judeţele menţionate anterior, dar şi pentru alte judeţe unde reprezentanţii Guvernului în teritoriu au fost demişi într-o altă şedinţă a Executivului.

În ceea ce priveşte subprefectul de Brăila, Rada Sterea, aceasta ocupă în continuare aceeaşi funcţie, deşi tot pe 10 decembrie, mai mulţi subprefecţi au fost demişi. Este vorba despre judeţele Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Dolj, Gorj, Giurgiu, Iaşi, Suceava, Teleorman, Timiş şi Vaslui.

După ce a aflat că a fost demis, George Paladi a ales să transmită un mesaj prietenilor virtuali de pe Facebook: “Începând de astăzi (miercuri-n.r.) se încheie activitatea mea în Instituţia Prefectului. Vă mulţumesc pentru tot sprijinul acordat de-a lungul colaborării noastre, pentru toate eforturile, pentru înţelegerea şi receptivitatea de care aţi dat dovadă. Toţi ne dăm foarte bine seama că asemenea rezultate n-ar fi fost posibile fără cooperarea şi efortul fiecăruia dintre dumneavoastră. Pentru mine a fost o experienţă plăcută şi mă bucur că am reuşit să facem lucrurile posibile împreună. Vă mulţumesc pentru oportunităţile de dezvoltare profesională şi personală oferite. A sosit încă o dată acea perioadă a anului în care lăsăm de o parte, pentru o vreme, grijile şi ne gândim la noi planuri, vise şi idealuri. Vă urez toate cele bune!”.

Fix în urmă cu doi ani, Paladi era învestit în funcţia de prefect al judeţului Brăila, iar la ceremonie a fost prezent Mihai Dan Chirică, secretar de stat în cadrul MAI. De asemenea, liberalii brăileni au criticat dur, în cadrul unei conferinţe de presă, numirea aceasta, pe fondul gradului de rudenie dintre Paladi şi Mihai Tudose, cel care era premierul României în decembrie 2017.

Am încercat să aflăm opiniile mai multor politicieni brăileni despre această situaţie, însă niciunul nu a răspuns apelului redactorilor “Obiectiv-Vocea Brăilei”.

Vineri, 13 decembrie, este programată o altă şedinţă a Executivului, iar o alta va avea loc luni, 16 decembrie. Rămâne de văzut dacă Brăila se va alege cu un reprezentant al Guvernului în teritoriu atât de repede.

Reamintim că pentru funcţia de prefect al Brăilei se “încălzeşte” de pe margine liberalul Cătălin Boboc care, deşi nu este funcţionar public - una dintre condiţii pentru a fi numit -, acesta ne-a dat asigurări că va fi urmată calea legală. Asta înseamnă că în viitorul apropiat, nu este exclus să-l vedem pe Boboc angajat la Stat. Acesta a fost senator de Brăila şi preşedinte al Comisiei Juridice a Senatului. Pe lângă acest aspect, numele său a apărut şi în seria investigaţiilor jurnalistice “Cum se toacă banii judeţului”. Mai exact, în articolul din 18 iulie 2019, v-am prezentat cum firma lui Boboc, “Ergorom Edilica” a câştigat mai multe lucrări la Viziru, beneficiarul fiind chiar Primăria comunei, condusă tot de un liberal.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro