Şi dacă în prima parte a festivalului, doar trupele Over, Y-grec şi Crin au reuşit să anime sala, odată cu primele acorduri ale brăilenilor de la Addiction, în Club S a început "dezmăţul". Cristi (voce şi chitară armonie), Alex (tobe), Bogdan (bass) şi Silviu (chitară solo) au început recitalul cu piesa "Straight out of line" (Godsmack). A urmat apoi o prelucrare după o piesă complexă, "A Rite of Passage", a celor de la Dream Theater şi "Enter sandman" (Metallica). La "New generation", piesa compusă de ei, sala era deja cucerită, aşa încât după recitalul de aproximativ 25 de minute, rockerii brăileni s-au întors pe scenă, fiindcă spectatorii au cerut un biss. La "Basul şi cu toba mare", piesa preluată din repertoriul trupei "Viţa de vie", o "moşeală" ca în vremurile bune ale rockotecilor underground din anii '90 a pus stăpânire pe clubul gălăţean. Addiction a ieşit de pe scenă în aplauzele publicului, însă Brăila a continuat lecţia de muzică la Galaţi, cu trupa "Idea". Trei chitarişti, Andrei, Cătălin şi Adrian, ajutaţi de Alex de la "Addiction" la tobe au calmat sala în acorduri psihedelice de ambiental jazz, asigurând un moment de respiro pentru amatorii de rock care şi-au văzut visul împlinit odată cu intrarea în scenă a băieţilor de la "789'Art". Florin (voce, chitară), Răzvan (clape), Sabin (chitară), Ştefan (bass) şi Răzvan (tobe) au avut în recital doar compoziţii proprii, iar cele cinci piese prezentate au fost foarte bine primite de public. De menţionat faptul că Florin şi Sabin sunt brăileni, iar "789'Art" a luat fiinţă în urmă cu doar o lună şi jumătate, însă rockerii lucrează deja la conceptul albumului pe care vor să-l lanseze în primăvara anului viitor.
Idea - ambiental, dub & jazz. Sau cum să visezi frumos la un concert de rock Emulaţie rock la Brăila
Fie că "de vină" sunt profesorii Şcolii de Arte "Vespasian Lungu" prin mâinile cărora au trecut ori trec o parte din tinerii muzicieni brăileni, fie că la mijloc este nevoia de evadare, prin muzică, dintr-un oraş care nu-ţi oferă prea multe alternative sau faptul că în ultimul timp au apărut câteva pub-uri în care trupele brăilene au dat de gustul şi de exigenţa publicului, cert este că, la Brăila, muzica rock pare a trăi un moment de graţie.
De altfel, acest lucru a fost observat şi de directorul Şcolii de Arte "Vespasian Lungu", care este de părere că muzica rock revine în forţă. "Deşi şi-a făcut apariţia zgomotos prin anii '70, în ultimii ani rock-ul pierduse teren în faţa muzicii sintetizate. Cred însă că muzica rock şi-a păstrat esenţa şi reuşeşte acum să revină în forţă, promovând vocea umană, instrumentul desăvârşit, dar şi instrumentele tradiţionale care îşi recapără importanţa. Interpretul îşi face iarăşi simţită prezenţa, se remarcă din nou binomul om-instrument, iar produsul acestui cuplu are ca rezultat fineţea, mesajul, emoţia desăvârşite. Se observă acest lucru la nivel naţional, unde au crescut vânzările de instrumente muzicale specifice muzicii rock şi se observă acest lucru la Brăila, unde tot mai multe trupe vin în întâmpinarea publicului. Este ceea ce încearcăm să promovăm, eu şi profesorul Crin Grigore, este ceea ce încearcă să promoveze Scoala de Arte «Vespasian Lungu», este ceea ce realizează şi trupa Addiction: muzică rock de calitate", a declarat Romeo Bunea, directorul Şcolii de Arte "Vespasian Lungu" şi îndrumătorul trupei "Addiction".