Brăila, casă pentru aproape 800 de imigranţi | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Brăila, casă pentru aproape 800 de imigranţi

• şi anul trecut, poliţiştii de le Biroul Imigrări Brăila au monitorizat regimul de şedere al străinilor ajunşi în judeţul nostru, aproape 800 de persoane, în special cetăţeni din Republica Moldova şi Turcia

 

Cetăţenii străini sunt, se pare, atraşi de Brăila, asta dacă luăm în calcul numărul mare al imigranţilor, aproape 800 de persoane, care au ales să trăiască anul trecut în oraşul nostru.

În anul 2017, poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila, au asigurat managementul  şederii şi rezidenţei pe raza judeţului pentru 770 de persoane, dintre care 470 străini din state terţe, cei mai mulţi din Moldova şi Turcia, şi 300 de cetăţeni ai Uniunii Europene/ SEE/ CH, majoritatea din Italia, Germania şi Spania.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt legate de reîntegirea familiei, unii având statut de membri de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE, educaţie, angajare în muncă, sau stabilire permanentă pe teritoriul ţării noastre.

 Astfel, în ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost primite 34 de invitaţii, depuse pentru străini din Siria, Iordania, Irak şi Liban.

De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de şedere şi au fost emise 417 permise de şedere, dintre care 309 pentru şedere temporară şi 108 pentru şedere pe termen lung. Au fost eliberate 56 de certificate de înregistrare şi 2 cărţi de rezidenţă permanentă.

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 14 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 13 avize de angajare pentru lucrători permanenţi.

Pe linia combaterii şederii ilegale, în perioada de referinţă au fost organizate 58 de acţiuni şi controale cu forţe proprii şi în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în domeniu, în urma cărora au fost depistaţi 20 străini în situaţii ilegale. Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea/prelungirea dreptului deşedere, au fost emise 16 decizii de returnare prin care s-a stabilit obligaţia de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României. Pentru 4 persoane a fost aplicată măsura nepermiterii intrării în ţară pentru perioade cuprinse între 3 luni şi 8 ani. De asemenea, au fost depistate 2 căsătorii de convenienţă încheiate cu cetăţeni din Albania şi Egipt”, se arată în comunicatul transmis de poliţiştii de la Imigrări.

În cursul anului 2017, poliţiştii de imigrări au aplicat 86 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 27.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legislaţiei în ce priveşte regimul străinilor în România.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro