Mergi la conţinutul principal

Brăila, capitala muzicii folk. Începe Festivalul National de Folk „Chira Chiralina”

* a XVI-a ediție a evenimentului are loc pe 18 și 19 noiembrie, la Casa Tineretului Brăila * festivalul se desfășoara pe două secțiuni, concurs și recitaluri susținute, unde vor concerta Nicu Alifantis & Fragile Band, Florin Chilian, Ducu Bertzi, Provincialii și Tapinarii * la ediția din acest an a festivalului, organizatorii pun la bătaie premii în valoare toală de 12.000 de lei

 

 

 

Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) Brăila organizează weekendul acesta, pe 18 și 19 noiembrie 2023, cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Național de Muzică Folk „Chira Chiralina”.

Festivalul-concurs este un eveniment anual și are drept scop descoperirea și promovarea de noi talente interpretative și de creație ale muzicii folk și continuator al unei importante tradiții a genului la Brăila, un oraș al muzicii și al artelor,  un punct important pe harta muzicii folk, unde reprezentanții acestui gen muzical și-au demonstrat calitățile de folkiști adevărați în cadrul multor evenimente de gen și concursuri naționale.

Conform tradiției, festivalul se desfășoara pe două secțiuni: concurs și recitaluri susținute de artiști prestigioși ai genului. La secțiunea concurs, în urma preselecțiilor au fost admiși 14 concurenți:

Grupul Ecou – Bârlad

Trupa OMNIS – Bușteni/ Brașov/ Moinești, care la ediția de anul trecut a obținut premiul 2

Grupul Zori – Târgu Neamț/ Brașov, care anul trecut a obținut premiul 3

Măstăcan Luca Bogdan – Bârlad

Crăciun Jacqueline Alessia – Craiova, care anul trecut a obținut premiul pentru cea mai bună creație

Barbu Marius – Bușteni, care la ediția de anul trecut a obținut premiul pentru virtuozitate instrumentală

Bobotan Andreea Oana – Brăila

Violeț David Ionuț – Bârlad

Secrieru Elena – Bârlad

Grupul SYMPHONIC TREMBLE – Brăila

Oprea Ecaterina – Galați

Vasile Alexandru Petru – Brăila

Gehl Luke și Matei Alexandru – București

Formația SUMMER NIGHTS – Iași

La ediția din acest an a festivalului, organizatorii pun la bătaie premii în valoare toală de 12.000 de lei: Marele Premiu (4.000 lei), Premiul I (2.500 lei), Premiul II (2.000 lei), Premiul III (1.500 lei), Premiul pentru cea mai buna creație (1.000 lei) și Premiul pentru virtuozitate instrumentală (1.000 lei). Mai pot fi acordate, de asemenea, și alte premii din alte surse și sponsorizări.

La secțiunea recitaluri de muzică folk au fost invitate nume consacrate ale genului. Pe 18 noiembrie, la Casa Tineretului vor concerta Nicu Alifantis & Fragile Band și Țapinarii, iar pe 19 noiembrie Florin Chilian și Provincialii. Biletele la aceste recitaluri s-au epuizat.

Organizatorii au pregătit pentru ediția 2023 a festivalului și o lansare de carte – „Aripi și cer” a scriitoarei Elisabeta Furtună, dar și două expoziții de caricatură ale artiștilor Marian Avramescu și Leonte Năstase.

Reamintim că la festivalul de anul trecut premiul cel mare a fost câștigat de Ana Maria Ivan, din Râmnicu Vâlcea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro