Mergi la conţinutul principal

Brăila, capitala muzicii folk

• la ediţia din acest an a Festivalului naţional de muzică folk “Chira Chiralina” au urcat pe scena Teatrului „Maria Filotti” 11 solişti şi grupuri

 

Joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în superba sală a  Teatrului „ Maria Filotti” a  început cea de a X-a ediţie a Festivalului naţional de muzică folk “Chira Chiralina”. La ediţia din acest an au participat 11 solişti şi grupuri, care au fost  prezentaţi de Maria Gheorghiu şi evaluaţi de un juriu format din: Titus Andrei – preşedintele juriului, actriţa Teatrului Maria Filotti” Mihaela Trofimov, Ştefan Stănescu, Marius Matache şi Mihai Cosmin Popescu.

Prima seară a festivalului a început cu un tânăr din Slobozia, Corneliu Popescu, în vârstă de 29 ani, după  care au urcat pe scenă ceilalţi concurenţi:  Adrian George Negrea, de 23 de ani, din Satu Mare; Trupa FOLK TWO din Braşov, compusă din Iulia Lupşa,17 ani şi Rodica Boldorea, 33 ani; Luiza Neacşu din Bucureşti, 16 ani; Radu Constantin Comănescu, din Moineşti, în vârstă de 16 ani; Trupa FOLK BAND IMPERFECT, formată  din Mihai Cristian- Tulcea, 23 ani şi Alexandru Panfilov- Bucureşti, 20 ani; Octavian Broştenu din Alexandria, 17 ani; Cosmin Mariciuc, elev la Liceul de Artă din Suceava, din Săveni, judeţul Botoşani, în vârstă de 16 ani; Grupul Fior din Iaşi, avându-i în componenţă pe Vlad-Gabriel Lazăr din satul Hemeiuş, judeţul Neamţ, 21 ani, Cătălin Tarhon din Dorohoi, 28 ani şi Ştefana Ganea din Iaşi, 20 ani; Paul Adrian Tihan din Fălticeni, 18 ani; Trupa NO NAME, din Bucureşti, formată din Cătălina Moise, 16 ani, Daniel Sfichi, 17 ani şi Răzvan Pîrlog, 17 ani.

După cum v-am mai informat, organizatorii festivalului, Consiliul Judeţean Brăila, prin  Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila, acordă, la ediţia din acest an, următoarele premii:

Marele Premiu – 5.000 lei;

Premiul I – 2.500 lei ;

Premiul II – 2.000 lei;

Premiul III – 1.500 lei ;

Premiul pentru cea mai buna creaţie – 1.000 lei ;

Premiul pentru virtuozitate instrumentală – 1.000 lei ;

Premiul de popularitate – 1.000 lei .

Prima seară a Festivalului de folk s-a încheiat cu două recitaluri, primul fiind  susţinut de trupa Antic, din Brăila, care a câştigat ediţia precedentă a concursului, iar  al doilea de Dinu Olăraşu, care a încântat publicul cu momentele poetice şi cântecele sale, care au încununat seara de joi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro