Mergi la conţinutul principal

Brăila a avut trei atleți la mondialele U20

* Denisa Balaban, de la LPS Brăila, s-a clasat pe locul al 15-lea mondial, la 100 m garduri * ștafeta 4x400 m mixt, cu Denis Neacșu în componență, s-a clasat pe locul al 10-lea, cu un nou record național, “O performanță pentru atletismul brăilean și pentru orașul Brăila”, spune Fănel Ionescu

 

Cu toate că nu au unde să se antreneze în condiții decente, în sezonul de vară, atleții brăileni au făcut o figură frumoasă la Campionatul Mondial U20, care a avut loc în Columbia. În primul rând, demn de remarcat este faptul că Brăila a avut trei sportivi calificați la aceste mondiale, Denisa Balaban de la LPS Brăila, pregătită de profesorul Fănel Ionescu, Alexandru Șendrea și Denis Neacșu de la CSM Brăila, ambii de la grupa profesoarei Irina Roată.

La 100 m garduri, Denisa Balaban a avut o prestație foarte bună în serii, a realizat un nou “personal best”, 13:66 secunde, performanță care i-a permis calificarea în semifinale. În penultimul act al probei de garduri, Balaban a trecut linia de sosire după 13:83 secunde. În clasamentul mondial al acestei probe, Denisa Balaban s-a clasat pe locul al 15-lea.

“Denisa Balaban a avut o evoluție deosebită, a prins vârful de formă exact la mondiale și s-a clasat pe locul al 15-lea, o performanță din punctul meu de vedere pentru atletismul brăilean și pentru orașul Brăila. Ea este în primul an la această categorie de vârstă și a avut ca obiectiv calificarea în semifinale, ceea ce a și realizat. La anul va trebui să obțină baremul pentru Campionatele Europene. Ea merită toată stima pentru ceea ce a realizat”, ne-a declarat profesorul Fănel Ionescu.

Alexandru Șendrea s-a clasat pe locul al 38-lea la 110 m garduri. În schimb, Denis Neacșu, alături de ceilați trei componenți ai ștafetei, 4x400 m mixt, Ștefania Zediu, Rebeca Ioana Andrei și Sorin Voinea, au clasat România pe locul al 10-lea. Mai mult, aceștia au realizat un nou record național.

“A fost o experiență inedită pentru noi toți din care am avut ce învăța. Rezultatele au fost pe măsura așteptărilor și a condițiilor noastre de pregătire. În prima zi au intrat în concurs și au ”spart gheața” Șendrea la 110 m garduri, care, cu un rezultat de 14.38, a ocupat poziția 38 și Neacșu la ștafeta de 4x400m mixt. Ștafeta a ocupat un onorant loc 10, cu un nou record național. Din păcate, ștafeta de 4x400 m masculin, din care făcea parte și Denis, nu a mai luat startul din cauza accidentării unuia dintre sportivi”, a scris pe pagina sa de socializare profesoara Irina Roată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro