Mergi la conţinutul principal

Brăila are oficial un nou prefect. Iulian Timofei și-a depus jurământul

* ceremonia de învestire a noului prefect a avut loc ieri-dimineață, prin sistem de videoconferință, la care a participat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Gheorghe Sorescu * fostul prim-adjunct al Jandarmeriei Brăila, Iulian Timofei, și-a depus jurământul de credință și a luat în primire fotoliul de Prefect al Județului Brăila * după învestire acesta a avut o întrevedere cu jurnaliștii brăileni, dar fără prezența celor doi subprefecți, Adin Boboc și Nicolae Nițescu

 

Guvernul Nicolae Ciucă și-a desemnat, ieri, reprezentantul în teritoriu: fostul prim-adjunct al Jandarmeriei Brăila, Iulian Timofei, este oficial noul prefect. Acesta și-a depus jurământul de credință în cadrul unei ceremonii ce s-a derulat în sistem de videoconferință, la care au participat subsecretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Gheorghe Sorescu, reprezentanți ai autorităților publice locale, parlamentari și șefi ai serviciilor publice deconcentrate. Hotărârile privind eliberarea din funcție a fostului prefect, Sergiu Florin Dobrescu, dar și cea legată de numirea lui Timofei au fost adoptate în ședința de Guvern din 19 ianuarie și publicate în Monitorul Oficial, la pachet cu alte hotărâri privind numirea prefectului Județului Galați, dar și a subprefecților din Botoșani și Prahova.

”După o experiență lungă închinată liniștii și ordinii publice, a respectării cu strictețe a legilor, asigur cetățenii județului Brăila că îi voi reprezenta cu maximă eficiență în relația cu Guvernul României. Totodată, Instituția Prefectului va fi un model de transparență și eficiență pentru toate instituțiile publice din județ și un partener categoric și activ în relația cu administrațiile publice locale. Odată cu numirea în această funcție, îmi asum responsabilitatea de a deveni un sprijin total pentru oamenii de bună credință a spus prefectul Iulian Timofei în mesajul adresat celor prezenți la eveniment, potrivit unui comunicat de presă emis ieri de instituție.

După ceremonia de învestire, prefectul a avut o întâlnire cu reprezentanții presei brăilene. Interesant este că la eveniment nu au participat și cei doi subprefecți, Nicolae Nițescu și Adin Boboc, din tabăra PNL.

 

Era mai mare nevoie la Finanțe de Mihaela Ciorășteanu

Reamintim că, numele lui Timofei a fost inițial ”în cărți” pentru fotoliul de subprefect al Județului Brăila, în timp ce Mihaela Ciorășteanu (șefa Administrației Județene a Finanțelor Publice Brăila) era propunerea social-democraților pentru postul de prefect. Ulterior, în urma negocierilor dintre PSD și PNL, se pare că liberalii au reușit să își păstreze deocamdată cele două locuri de subprefecți, iar social-democrații și-au schimbat opțiunea inițială pentru Prefectura Brăila. Contactat telefonic, președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, a explicat că situația privind nominalizările pentru funcția de prefect și cele de subprefecți a fost reanalizată și că s-a ajuns la concluzia că este mult mai mare nevoie de Mihaela Ciorășteanu  în fruntea Finanțelor, având în vedere faptul că este un an fiscal foarte important iar aceasta este o profesionistă. Rotaru a ținut chiar să îi mulțumească public lui Ciorășteanu pentru faptul că a înțeles situația și importanța poziției pe care o deține.

"Sigur că era o variantă foarte bună și la Prefectură, pe care am agreat-o cu toții, dar în condițiile date, am picat de acord că este mai bine să rămână în poziția pe care se află acum, deoarece este de mai mare ajutor. Chiar țin să îi mulțumesc doamnei Ciorășteanu pentru înțelegere (...) În paralel, am mers pe ideea că îl vom susține pe această funcție pe domnul Iulian Timofei care a fost deja instalat pe funcție, astăzi (n.r. - ieri). Având în vedere experiența pe care o are în materie de conducere și a activității pe care a desfășurat-o până acum, în care a confirmat, sunt convins că poate să îndeplinească cu brio atribuțiile de prefect, pentru rezolvarea problemelor care țin de zona legislativă, cât și de relațiile cu tot ceea ce înseamnă instituțiile publice și eventualele situații de criză care pot apărea", a declarat Rotaru.

Iulian Timofei (51 de ani) a devenit prim-adjunct al Jandarmeriei Brăila, în mod oficial, în luna august 2019, când a fost declarat ”Admis” la concursul pentru ocuparea respectivei funcții, pe atunci fiind locotenent-colonel. Totuși, acesta a fost prim-adjunct al inspectorului șef al Jandarmeriei Brăila și înainte de organizarea concursului, încă din iulie 2016, fiind însă doar împuternicit și nu pe un post plin. Timofei a ieșit la pensie în 2020 cu grad de colonel.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro