Mergi la conţinutul principal

Brăila are două aparate pentru teste COVID-19 la Spitalul Judeţean

• anunţul legat de sosirea celui de-al doilea aparat real time PCR a fost făcut, ieri, de preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul PSD Brăila • acesta a precizat că acum în judeţul Brăila se pot face 100 de teste pe zi, însă cel de-al doilea aparat este ţinut ca rezervă pentru situaţia în care lucrurile ar degenera

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a anunţat, ieri, că a sosit şi cel de-al doilea aparat pentru teste COVID-19. Este vorba despre aparatul achiziţionat cu fonduri din partea CJ Brăila. Acesta a făcut anunţul în cadrul unei conferinţe de presă a PSD. Potrivit lui Chiriac, în prezent se pot face 100 de teste pe zi în judeţul nostru, chiar şi aşa şeful CJ a lăsat să se înţeleagă că acest al doilea aparat se află în rezervă, pentru situaţiile în care s-ar impune efectuarea mai multor teste.

“Eu vă spun în premieră că a mai venit un aparat PCR. Deci s-a mărit capacitatea de testare la Brăila. Deşi nu voiam să dau această ştire deocamndată. Este vorba despre aparatul care a fost cumpărat pe banii Consiliului Judeţean, deci în momentul de faţă sunt două. Îl aşteptăm şi pe cel de la Direcţia Sanitar Veterinară, de la domnul prefect. Încă îl aşteptăm. «Care era primul şi rezolva problema». Deci mărim capacitatea de testare în momentul de faţă. Nu ştiu, după o primă analiză, am impresia că o să ajungem undeva la 50 de teste pe tură. Deci undeva la 100 de teste pe zi. Eu cred că este arhisuficient. În momentul de faţă, mai sunt 60 de teste în lucru. Deci putem face faţă pentru judeţul Brăila. De a testa zilnic, doar ce este nevoie şi doar pentru Spitalul Judeţean. Încă nu s-a luat hotărârea şi nu cred că o vom lua, să facem teste cu plată. Lăsăm clinicile private să facă aceste teste. Noi vrem să rezolvăm doar problemele din spital, pentru pacienţi, acolo unde este nevoie şi pentru anchete epidemiologice, dacă sunt cazuri de a stopa cât mai rapid anumite focare”, a declarat Chiriac.

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai adăugat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că a discutat cu managerul SJU Brăila şi a fost informat că situaţia este una bună în ceea ce priveşte numărul de paturi disponibile. Acesta a afirmat că mai sunt 40 de cazuri confirmate cu COVID-19 internate în spital, dar şi mai multe persoane care au fost testate şi în cazul cărora se aşteaptă rezultatele testelor. Sursa citată a adăugat că există suficiente locuri în spital, la fel cum există şi o colaborare între instituţiile spitaliceşti din Brăila, astfel că, atât Spitalul de Pneumoftizioligie, cât şi cel de Psihiatrie, sunt pregătite să preia alţi bolnavi sau pacienţi cu coronavirus asimptomatici, pentru a degreva Spitalul Judeţean, dacă situaţia o va impune.

Totodată, Chiriac şi-a exprimat speranţa ca pe viitor să nu mai fie nevoie de transformarea Corpului B în spital dedicat coronavirus, deoarece acesta este bine să rămână “spital verde” pentru pacienţii cu alte afecţiuni, mai ales că acolo se află Oncologia, unde lucrurile sunt extrem de dificile atunci când vine vorba despre mutarea pacienţilor.

Întrebat dacă sunt probleme legate de materiale de protecţie lipsă la Spital, în special de combinezoane, Chiriac a afirmat că avem de-a face din nou cu “ştiri pe surse via PNL”, cu precizarea că, din informaţiile pe care le deţine, nu lipseşte nimic şi că medicii au toate materialele necesare pentru a trata pacienţii în mod corespunzător. Dar a afimat că se vor face verificări.

Chiriac a adăugat şi că s-au făcut teste COVID-19 în judeţul Brăila de câte ori a fost nevoie de acest lucru, situaţie care se repetă şi în prezent.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro