Brăila: 974 de voturi la urna mobilă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Brăila: 974 de voturi la urna mobilă

946 de cereri pentru urna specială de vot au venit din partea pacienţilor din municipiu şi judeţ, medicilor de gardă din spitale, cât şi persoanelor private de libertate din Penitenciarul Brăila şi din Centrul de detenţie Tichileşti • potrivit  Biroului Electoral Central, în judeţul Brăila au votat la urna mobilă 974 de persoane, diferenţa de voturi fiind asigurată, cel mai probabil, de către vârstnicii nedeplasabili din căminele de bătrâni sau de la domiciliile acestora, cât şi de persoanele invalide ori cu alte probleme de sănătate

 

Mai multe solicitări pentru urna mobilă la Brăila! Faţă de primul tur al alegerilor prezidenţiale, din data de 10 noiembrie 2019, când s-au înregistrat la nivel de municipiu şi judeţ, 840 de cereri, la al doilea scrutin au fost centralizate cu 106 cereri mai multe, adică 946. Vorbim aşadar, de solicitări venite din partea pacienţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila, unde, potrivit managerului unităţii, dr. Delia Râşnoveanu, din 380 de solicitări, au votat în total 351 de pacienţi, în toate cele 3 corpuri. La Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC), după informaţiile puse la dispoziţie de către managerul Ştefan Sîmpetru, din 82 de pacienţi internaţi în spital, 47 şi-au exprimat intenţia de vot, la care s-a adaugat şi medicul de gardă, aşa cum s-a întâmplat şi în urmă cu două săptămâni. În ceea ce priveşte exprimarea votului în cadrul Spitalului Sf. Pantelimon(Psihiatrie), duminică, la ora prânzului, cei 56 de pacienţi care au solicitat urna mobilă deja votaseră, potrivit directorului medical, dr. Andreia Gavrilescu, care ne-a asigurat că pe parcusul votării, nu s-au înregistrat evenimente nedorite.

Ca o noutate, faţă de primul tur al alegerilor prezidenţiale, când în spitalele din judeţ nu solicitase niciun pacient urna mobilă de vot, acum lucrurile s-au schimbat. Potrivit conducerii unităţilor spitaliceşti, la Spitalul orăşenesc Făurei au votat 16 pacienţi, iar la Spitalul din Ianca, 13.

De asemenea, cereri pentru urna specială de vot au venit şi din partea deţinuţilor fiind vorba în total de 433 de solicitări exprimate atât din partea persoanelor private de libertate din Centrul de detenţieTichileşti, unde au votat 100 de persoane, cât şi din Penitenciarul Brăila, unde şi-au exprimat intenţia de a vota 333, dintr-un total de 375 de persoane cu drept de vot. “Pentru buna desfăşurare a alegerilor, Biroul Electoral Judeţean Brăila a decis arondarea persoanelor private de libertate cu drept de vot custodiate în Penitenciarul Brăila pe 2 secţii de votare - nr.66 – Liceul Tehnologic «Grigore Moisil» şi 67 Şcoala Gimnazilă nr.17, «Ecaterina Teodoroiu». Activitatea s-a desfăşurat prin deplasarea la sediul instituţiei a 2 urne speciale” , a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Brăila, cms. şef Simona Kober. Dacă tragem linie, în judeţul Brăila, au fost înregistrate 974 de voturi la urna mobilă, diferenţa de voturi fiind asigurată, cel mai probabil, de către vârstnicii nedeplasabili din căminele de bătrâni ori de la domiciliile acestora, sau de persoanele invalide ori cu alte probleme de sănătate.

Procedura pentru solicitarea urnei speciale prevede ca alegătorii care nu se pot deplasa la secţia de votare din cauză de boală sau invaliditate pot solicita urna specială, cunoscută drept urna mobilă de la secţia de votare cea mai apropiată de locul în care se află în ziua alegerilor printr-o cerere scrisă însoţită de documente justificative. În ziua alegerilor, o echipă din biroul electoral se va deplasa la locul unde se află alegătorul, cu urna specială şi materialele necesare votării. Fiecare secţie de votare are o singură urnă specială, care trebuie să fie la ora 21:00 înapoi la secţia de votare. Aceleaşi reguli se aplică şi persoanelor reţinute sau internate în instituţii medicale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro