Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila: 15 decese din cauze asociate Covid

* ăsta-i bilanțul ultimelor 24 de ore și 10 pacienți vindecați și externați * în continuare, secția ATI de la SJU Brăila este plină, la fel și restul spitalului

 

Conform cifrelor oficiale puse la dispoziție de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila, în ultimele 24 de ore, s-a înregistrat un nou record în județul nostru. De această dată este vorba despre numărul de decese, din cauze asociate Covid: 15 pacienți potrivit ISU Brăila. Este vorba despre opt pacienți din municipiul Brăila, unul din orașul Făurei, unul din Însurăței, două cazuri în Cuza Vodă și câte un caz din Siliștea, Surdila Găiseanca și Surdila Greci. Partea bună este că tot în ultimele 24 de ore, zece pacienți au fost declarați vindecați și externați, însă secția ATI rămâne plină în continuare, la fel și restul paturilor amenajate pentru Covid în Spitalul Județean de Urgență Brăila. Cazurile mai puțin grave au fost preluate acum de Spitalul Sf. Pantelimon și de Spitalul de Pneumoftiziologie din Brăila, iar cele mai grave au rămas la Spitalul Județean Brăila, adică acei pacienți care au nevoie de oxigen. Potrivit managerului SJU Brăila, deocamdată nu a fost cazul ca pacienții din Brăila să fie preluați de alte spitale din țară. ”Suntem plini în ATI. Ce am mai eliberat, s-a ocupat imediat. Am mărit capacitatea, dar chiar și așa avem tot ocupat. Avem 300 de paturi ocupate. Nu știu ce vom face când nu vom mai avea locuri, probabil că o să-i transferăm în alte județe. Încă nu a fost cazul până acum”, ne-a declarat managerul SJU Brăila, Delia Râșnoveanu.

Potrivit ISU Brăila, la nivelul județului nostru au fost confirmate, în total, de la începutul pandemiei 15.485 de persoane cu COVID-19, după ce ieri au fost înregistrate 129 de cazuri noi. Totodată, acum, în Brăila, 256 de persoane sunt în carantină la domiciliu și alte 40 în izolare.

Vă amintim că municipiul nostru a depășit sâmbătă, 9 octombrie a.c., pragul de 6 cazuri la mia de locuitori și au fost introduse noi restricții, printre care masca obligatorie și pe stradă, nu doar în interior, și carantina de noapte în weekend, doar pentru nevaccinați.

 

Foarte aproape de o incidență de 7.5 cazuri la mia de locuitori

Rata de incidența a cazurilor Covid-19 în municipiu era ieri de 7,16 cazuri la mia de locuitori, cu 7.83% mai mare față de ziua anterioară, 6.64 cazuri la mia de locuitori. Față de lunea trecută, când a fost consemnată o rată a incidenței de 4.35, s-a înregistrat o creștere de 64.6%.

Reamintim că la atingerea sau depășirea pragului de 7.5 cazuri la mia de locuitori, pe lângă restricțiile în vigoare valabile pragului anterior de 6 la mie, se adaugă interzicerea circulației în intervalul orar 20.00 – 05.00, în toate zilele săptămânii. Persoanele nevaccinate pot circula în acest interval orar pe baza declarației pe proprie răspundere sau a adeverinței de la angajator sau a legitimației de serviciu, în timp ce persoanele vaccinate pot circula fără restricții. Totodată programul magazinelor va fi 05.00 – 22.00 pe tot parcursul săptămânii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii