Brăila în Festival de Teatru! Ediție aniversară - 75 DE ANI DE ACTIVITATE PERMANENTĂ! 1949-2024 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Brăila în Festival de Teatru! Ediție aniversară - 75 DE ANI DE ACTIVITATE PERMANENTĂ! 1949-2024

Festivalul Internațional de Teatru și Arte Performative, organizat de Teatrul "Maria Filotti", Primăria Brăila și Consiliul Județean Brăila, în perioada 20-29 septembrie 2024, va fi un regal de artă, emoție și viață. Actori renumiți la nivel național, producții recente, regizori importanți, vor fi prezenți  în toate cele zece zile de festival. În premieră, la această ediție participă și Teatrul Naţional din Győr, Ungaria.
Avem invitat la actuala ediție Teatrul Republican “Luceafărul” din Chișinău, Republica Moldova, cu două reprezentații, “Făt-Frumos: Renașterea” de Iulian Bubuioc și “1946” după “Cartea foametei” de Larisa Turea, ambele în regia lui Slava Sambriș. Evenimentul este cu atât mai important, cu cât în cadrul festivalului se va lansa volumul "CARTEA FOAMETEI" de Larisa Turea, premiat de Academia Română.
Ediția din acest an este dedicată celor 75 de ani de activitate teatrală permanentă la Brăila. A fost inclusă în program o serie de întâlniri, moderate de domnul Călin Ciobotari, critic de teatru, cadru didactic și conducător de doctorate la Facultatea de Teatru a Universității de Arte „George Enescu” Iași, cu doamna Catrinel Dumitrescu, actriță, cu domnul Dragoș Buhagiar, scenograf și președinte UNITER și cu doamna Veronica Dobrin, fost director al Teatrului “Maria Filotti”.
A fost inclusă în program și lansarea de carte "Bulgări de timp... teatral” de doamna Tamara Constantinescu, un volum despre teatru, cu multiple trimiteri la teatrul brăilean. Volumul este prezentat de profesor universitar doctor Anca-Doina Ciobotaru, de la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iași.
Ediția din acest an este un maraton cultural dedicat publicului brăilean, având spectacole de teatru invitate susținute de trupe de prestigiu din întreaga țară (București, Oradea, Galați, Suceava, Bacău, Constanța, Buzău). Prin diversitatea sa, festivalul contribuie la promovarea teatrului de calitate, fiind un prilej de întâlnire și schimb de idei între profesioniști și iubitori ai teatrului.
Festivalul a debutat vineri, 20 septembrie, cu un spectacol în aer liber susținut in Piața Traian, de elevii Liceului de Arte “Hariclea Darclee”, “Hangița”, adaptare după textul cu același nume al lui  Carlo Goldoni, coordonator actorul Jarcu Zane.
Publicul are ocazia de a vedea creații recente din teatrul românesc, într-o selecție care celebrează anvergura și diversitatea teatrului, reunind spectacole captivante și inovatoare regizate de Slava Sambriș, Andrei Măjeri, Erwin Șimșensohn, Cristian Ban, Bobo Burlăceanu, Eugen Gyemant, Bobi Pricop, Mădalin Hîncu, Vlad Trifaș, Andrei Huțuleac, Alexandru Dabija, Zakarias Zalan.
Va așteptăm la teatru!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro